Tvarohové palacinky
Zapekané tvarohové palacinky
Autor receptu: redakcia
Tieto palacinky sú samý tvaroh, je v ceste aj v plnke. Takže sýty sladký obed alebo večera je istý.
4 porcie |
25 minút príprava |
10-15 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto: Najprv vyšľaháme žĺtky s mliekom
a s minerálnou vodou, vmiešame hladký tvaroh so soľou, s natrúhanou pomarančovou a citrónovou kôrou a potom preosiatu múku.
- Vyšľaháme sneh z bielkov a opatrne ho vmiešame do cesta.
- Palacinky vyprážame na maslom vymastenej rozpálenej panvici z oboch strán.
- Náplň: Tvaroh vymiešame s vajcami, smotanou, cukrom, maslom a vanilkovým cukrom dohladka a vmiešame hrozienka vopred namočené v rume alebo v čiernom čaji.
- Palacinky potrieme tvarohovou zmesou, zvinieme a vložíme do maslom vymastenej formy.
- Zálievka: Mlieko, smotanu, vajce a med dobre vyšľaháme a nalejeme na palacinky.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C 10 – 15 minút. Podávame s ľubovoľným ovocím.