Tvarohové palacinky

Zapekané tvarohové palacinky

Autor receptu: redakcia

Tieto palacinky sú samý tvaroh, je v ceste aj v plnke. Takže sýty sladký obed alebo večera je istý.

4
porcie
25 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Najprv vyšľaháme žĺtky s mliekom a s minerálnou vodou, vmiešame hladký tvaroh so soľou, s natrúhanou pomarančovou a citrónovou kôrou a potom preosiatu múku.
  2. Vyšľaháme sneh z bielkov a opatrne ho vmiešame do cesta.
  3. Palacinky vyprážame na maslom vymastenej rozpálenej panvici z oboch strán.
  4. Náplň: Tvaroh vymiešame s vajcami, smotanou, cukrom, maslom a vanilkovým cukrom dohladka a vmiešame hrozienka vopred namočené v rume alebo v čiernom čaji.
  5. Palacinky potrieme tvarohovou zmesou, zvinieme a vložíme do maslom vymastenej formy.
  6. Zálievka: Mlieko, smotanu, vajce a med dobre vyšľaháme a nalejeme na palacinky.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C 10 – 15 minút. Podávame s ľubovoľným ovocím.