Foto: boise
Už dávno som mala v hlave niečo takéto. (Teda nápad na niečo také, nie že obsah hlavy...I keď jeden nikdy nevie... ) Pomohla inšpirácia Zobraziť celý popisUž dávno som mala v hlave niečo takéto. (Teda nápad na niečo také, nie že obsah hlavy...I keď jeden nikdy nevie... ) Pomohla inšpirácia z webu a chutná večera bola hotová.
Suroviny
1 - 1,5 kg |
|
2 konzervy |
|
5 strúčikov |
|
2 - 3 ks |
|
|
|
2 lyžičky |
|
1,5 lyžičky |
|
|
|
|
|
2 hrste |
|
200 g |
|
1 ks |
|
2 - 3 dcl |
|
Postup
-
1
Zemiaky pokrájame na väčšie kúsky.
-
2
Cibule očistíme, pokrájame a na masle opražíme do sklovita.
-
3
Odstavíme, pridáme zemiaky, paradajky, cuketu, tymián, rozmarím, pretlačený cesnak, soľ a korenie a dobre premiešame.
-
4
Vylejeme do zapekacej misy a dolejeme kurací vývar tak, aby boli zemiaky takmer zakryté. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
-
5
Keď sú zemiaky mäkké, posypeme vrch dvoma hrsťami strúhanky a postrúhanou goudou. Dáme ešte zapiecť na cca 15 minút.
-
6
A potom už len vychutnávame.
Diskusia k receptu