Zapekané karé s nivou a karamelizovanou cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: kristinamia

Vždy ma veľmi poteší, keď ma manžel pochváli, ako dobre som navarila. A inak tomu nebolo ani dnes.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V panvici som rozpustila maslo a pridala olivový olej. Nechala som to rozohriať a vložila som cibuľu. (Cibuľu som očistila a nakrájala na štvrťky a rozdelila na lupene) Restovala som ju do mäkka a pridala cukor, chvíľu som to nechala prehrievať, kým sa nevytvorila karamel a odstavila.
  2. Karé som odblanila, nakrájala, vyklepala, okorenila a osolila.
  3. Na každý plátok, som položila kúsok syra a trochu karamelizovanej cibuľky
  4. Platky mäsa som zrolovala a sparatkami uzavrela.
  5. Každý kúsok som sprudka oprazila vo výpeku z cibuľky. Prelozila do zapekacej misy a podliala výpekom.
  6. Nakoniec som to podliala masoxom a dala zatvorené piecť. Po pol hodine som mäso odkryla a piekla ďalších 10 minút.
  7. Keď bolo mäso upečené. Odlozila som ho vedľa a výpek som preliala do panvice, tu som ho zahustila múkou. Môžeme ho len vyredukovať, ale my máme radi veľa šťavy a hlavne malá mäsko neľúbi, iba ryžu a šťavu.
  8. Podávala som s ryžou a opekanými zemiakmi. Dedko nám doniesol čerstvý šalátik zo záhradky, ktorý výborne pasuje k tomuto jedlu. Dufam, že keď vyskúšate, budete spokojní. Dobrú chuť.