Foto: irenaw
Jednoduché a chutné. Jedno z jedál, ktoré sa mi spájajú so zimným obdobím. Chuťou aj štruktúrou pripomína staročeského hubového kuba. Akurát ten je s Zobraziť celý popisJednoduché a chutné. Jedno z jedál, ktoré sa mi spájajú so zimným obdobím. Chuťou aj štruktúrou pripomína staročeského hubového kuba. Akurát ten je s krúpami :).
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Pohánku preberieme, opláchneme a dáme do hrnca s dvojnásobným množstvom vody. Privedieme do varu a zakryté povaríme 10 mnút. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Cibuľu a cesnak posekáme a opečieme na masti (alebo inom tuku) poriadne do červena. Sušené huby namočíme v troche vody a po zmäknutí nasekáme. Vodu z húb nevylejeme. Zmiešame pohánku, cibuľu s cesnakom, huby, vločky, vajcia a koreniny. Pridáme trochu vody z húb asi 1 dl. Dáme do zapekacej nádoby potretej masťou. Pečieme zakryté cca 30 minút na 210°C. Odokryjeme, dáme navrch pár kúskov masla a zapečieme asi 10 minút. Podávame s kvasenou kapustou alebo kapustovým šalátom.
A @zirafninka , dik za tip s lanom - ten mam doma castejsie ako vajcia. :)