Zapekané s hovädzím mäsom tak jemne na víne... (1723 kJ)
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
50 g |
|
100 g |
|
50 g (malá) |
|
2 PL |
|
30 g |
|
pol čl |
|
pol čl |
|
25 ml |
|
pol ks |
|
15 g (eidam - plátok) |
|
1/4 čl |
|
1/2 čl |
|
1/2 PL |
|
Postup
-
1
Začneme tým, že si dáme variť cestovinky ( každý ako zvykne). Potom si opražíme očistenú a nakrájanú cibuľku na masle... keď začne sklovitieť a voňať, pridáme k nej nakrájané mleté mäsko, posolíme, dáme čierne korenie, necháme pustiť šťavu a opekáme na miernom plameni...
- 2
Medzitým si vymiešame zmes smotany a paradajkového pretlaku, okoreníme to bazalkou a oreganom. Keď je mäsko rovnomerne opečené, prilejeme k nemu víno a premiešame, necháme odpariť.
- 3
K mäsku pridáme paradajkovú zmes a za stáleho miešania podržíme na plameni ešte minútku. Potom túto zmes rozdelíme na štvrtinku a tri štvrtiny...
- 4
Väčšiu časť mäsovej zmesi pridáme k uvarenej cestovine a premiešame, vložíme do nádoby na pečenie... na túto zmes vylejeme rozhabarkované vajíčko. Na to uložíme zvyšnú vrstvu mäsa, obložíme nakrájaným plátkom syra a dáme zapiecť.
- 5
Porcia je 1 723kJ
Bielkoviny: 23,90g
Sacharidy: 34,48g
Tuky: 20,5g
Cholesterol:145,00mg
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga : vyskúšam i na Tvoj spôsob niekedy... :)