Zapekaná cestovina s mletým mäsom
Autor receptu: elixir
Zapekané s hovädzím mäsom tak jemne na víne... (1723 kJ)
1 porcia |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Začneme tým, že si dáme variť cestovinky ( každý ako zvykne). Potom si opražíme očistenú a nakrájanú cibuľku na masle... keď začne sklovitieť a voňať, pridáme k nej nakrájané mleté mäsko, posolíme, dáme čierne korenie, necháme pustiť šťavu a opekáme na miernom plameni...
- Medzitým si vymiešame zmes smotany a paradajkového pretlaku, okoreníme to bazalkou a oreganom. Keď je mäsko rovnomerne opečené, prilejeme k nemu víno a premiešame, necháme odpariť.
- K mäsku pridáme paradajkovú zmes a za stáleho miešania podržíme na plameni ešte minútku. Potom túto zmes rozdelíme na štvrtinku a tri štvrtiny...
- Väčšiu časť mäsovej zmesi pridáme k uvarenej cestovine a premiešame, vložíme do nádoby na pečenie... na túto zmes vylejeme rozhabarkované vajíčko. Na to uložíme zvyšnú vrstvu mäsa, obložíme nakrájaným plátkom syra a dáme zapiecť.
- Porcia je 1 723kJ
Bielkoviny: 23,90g
Sacharidy: 34,48g
Tuky: 20,5g
Cholesterol:145,00mg