Zapekaná cestovina s mletým mäsom

Autor receptu: elixir

Zapekané s hovädzím mäsom tak jemne na víne... (1723 kJ)

1
porcia
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Začneme tým, že si dáme variť cestovinky ( každý ako zvykne). Potom si opražíme očistenú a nakrájanú cibuľku na masle... keď začne sklovitieť a voňať, pridáme k nej nakrájané mleté mäsko, posolíme, dáme čierne korenie, necháme pustiť šťavu a opekáme na miernom plameni...
  2. Medzitým si vymiešame zmes smotany a paradajkového pretlaku, okoreníme to bazalkou a oreganom. Keď je mäsko rovnomerne opečené, prilejeme k nemu víno a premiešame, necháme odpariť.
  3. K mäsku pridáme paradajkovú zmes a za stáleho miešania podržíme na plameni ešte minútku. Potom túto zmes rozdelíme na štvrtinku a tri štvrtiny...
  4. Väčšiu časť mäsovej zmesi pridáme k uvarenej cestovine a premiešame, vložíme do nádoby na pečenie... na túto zmes vylejeme rozhabarkované vajíčko. Na to uložíme zvyšnú vrstvu mäsa, obložíme nakrájaným plátkom syra a dáme zapiecť.
  5. Porcia je 1 723kJ

    Bielkoviny: 23,90g
    Sacharidy: 34,48g
    Tuky: 20,5g
    Cholesterol:145,00mg