Zapekaný karfiol

Zapečený karfiol so zemiakmi a s nivou

Autor receptu: bbbbb

Veľmi jednoduchý, rýchly a chutný receptík bez mäska.

4-5
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Karfiol a zemiaky predvaríme v slanej vode do polomäkka a scedíme.
  2. V nádobe vymiešame smotanu na šľahanie, vajíčka, Bambino, na drobno nastrúhanú nivu a dochutíme podľa chuti soľou, mletým čiernym korením a vegetou. Uložíme do chladničky, aby sa chute prepojili.
  3. Na masle opražíme nakrájanú cibuľku do zlatista a pridáme zemiaky a karfiol. Pomalinky smažíme a pridáme soľ, korenie a trošku muškátového orechu.
  4. Nádobu, v ktorej to budeme zapekať vymastíme maslom a všetko tam vysypeme. Vložíme do predhriatej rúry na 170 stupňov na cca 10 minút. Potom to celé zalejeme zmesou, ktorú sme si predtým pripravili a dopekáme v rúre do mäkka.