Zapekaný karfiol
Zapečený karfiol so zemiakmi a s nivou
Autor receptu: bbbbb
Veľmi jednoduchý, rýchly a chutný receptík bez mäska.
4-5 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Karfiol a zemiaky predvaríme v slanej vode do polomäkka a scedíme.
- V nádobe vymiešame smotanu na šľahanie, vajíčka, Bambino, na drobno nastrúhanú nivu a dochutíme podľa chuti soľou, mletým čiernym korením a vegetou. Uložíme do chladničky, aby sa chute prepojili.
- Na masle opražíme nakrájanú cibuľku do zlatista a pridáme zemiaky a karfiol. Pomalinky smažíme a pridáme soľ, korenie a trošku muškátového orechu.
- Nádobu, v ktorej to budeme zapekať vymastíme maslom a všetko tam vysypeme. Vložíme do predhriatej rúry na 170 stupňov na cca 10 minút. Potom to celé zalejeme zmesou, ktorú sme si predtým pripravili a dopekáme v rúre do mäkka.