Zapečené zemiaky s hlivou

Autor receptu: glosterka

Voňavá a vynikajúca zemiaková mňamka s hlivou.

6
porcií
70 minút
príprava
20-25 minút
na 220-250 °C

Suroviny

Postup

  1. Na oleji opečieme cibuľku, pridáme rascu, pomiešame, vložíme na drobné pásiky nakrájanú hlivu, osolíme a za občasného miešania dusíme na miernom plameni. Ak treba, podlejeme p.p. vodou. Hlivu dusíme do mäkka cca 45 minút.
  2. Zemiaky zbavíme šupky a cez mriežku ich nakrájame na hranolčeky alebo ľubovoľne nakrájame.
  3. Zapekaciu misu vymastíme tukom, vysypeme strúhankou a na spodok dáme polovicu zemiakov. Na ne rovnomerne navrstvíme udusenú hlivu a prikryjeme ju zvyšnými zemiakmi.
  4. Pripravíme si zálievku na zapekanie: v mlieku dobre vyšľaháme vajíčka, múku, soľ, majoránku a bazalku. Rovnomerne ňou zalejeme zemiaky, na vrch uložíme plátky masla a zemiaky dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Keď sú ružové, chrumkavučké, sú už hotové.