Zapekané špagety

Zapečené špagety s enciánom (fotorecept)

Autor receptu: petullka

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Špagety uvaríme klasicky v osolenej vode. Scedíme a vsypeme späť do hrnca.
  2. Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky. V hlbokej panvici rozpalíme lyžicu oleja a chvíľu opekáme slaninu, potom pridáme cibuľu a nakoniec prelisovaný cesnak.
  3. Pridáme špenát, 2 minúty miešame, kým sa nesparí a primiešame syr a oregano, chvíľku povaríme, kým sa syr neroztopí a odstavíme z ohňa.
  4. Túto zmes dáme do hrnca s uvarenými špagetami a poriadne premiešame, nakoniec pridáme 2 surové vajíčka a hrsť parmezánu a znovu dôkladne premiešame.
  5. Polovicu špagiet dáme do olejom vymastenej formy, moja mala 20x20 cm (kľudne môže byt aj okrúhla), na to uložíme encián a zakryjeme druhou polovicou špagiet. Môj encián mal 110 g, bol malý, nabudúce dám určite väčší alebo 2.
  6. Nakoniec to celé zasypeme zvyšným parmezánom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  7. Upečené vyberieme z formy a nakrájame.
  8. Dobrú chuť.