Zapekané špagety
Zapečené špagety s enciánom (fotorecept)
Autor receptu: petullka
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup- Špagety uvaríme klasicky v osolenej vode. Scedíme a vsypeme späť do hrnca.
- Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky. V hlbokej panvici rozpalíme lyžicu oleja a chvíľu opekáme slaninu, potom pridáme cibuľu a nakoniec prelisovaný cesnak.
- Pridáme špenát, 2 minúty miešame, kým sa nesparí a primiešame syr a oregano, chvíľku povaríme, kým sa syr neroztopí a odstavíme z ohňa.
- Túto zmes dáme do hrnca s uvarenými špagetami a poriadne premiešame, nakoniec pridáme 2 surové vajíčka a hrsť parmezánu a znovu dôkladne premiešame.
- Polovicu špagiet dáme do olejom vymastenej formy, moja mala 20x20 cm (kľudne môže byt aj okrúhla), na to uložíme encián a zakryjeme druhou polovicou špagiet. Môj encián mal 110 g, bol malý, nabudúce dám určite väčší alebo 2.
- Nakoniec to celé zasypeme zvyšným parmezánom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Upečené vyberieme z formy a nakrájame.
- Dobrú chuť.
|