Zapečené bravčové mäso
Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami
Autor receptu: jeromay
Nevedela som, čo v nedeľu na
obed, tak som trošku
improvizovala. Vyskúšajte, bude
vám chutiť. :)
25 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a mierne vyklepeme.
- Obalíme ich v strúhanke a na rozohriatom oleji na panvici sprudka opečieme z oboch strán.
- Parmezán a údený syr postrúhame do misky a premiešame.
- Opečené mäso ukladáme na pekáč vedľa seba s tým, že na každé mäso dáme postrúhaný syr.
- V miske zmiešame kyslú smotanu, smotanu na šľahanie a vajcia. Podľa chuti pridáme soľ, worcesterskú omáčku, vegetu a provensalské bylinky. Nakoniec pridáme rozpučený cesnak, premiešame a zmes vylejeme na mäso so syrom.
- Pekáč zakryjeme vrchnákom, alebo kto nemá, tak alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 35 minút. Potom odokryjeme a pečieme do zlatista ešte cca 15 minút.
Ako príloha sa najviac hodí ryža a hranolky.
Prajem dobrú chuť. :)