Zapečená kotleta s cibuľkami na víne

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sušené hríby vložíme do vriacej vody a obvaríme ich. Necháme ich vychladnúť v kastróliku s vodou, v ktorej sa varili. Scedíme. Z hustej smotany, vajec, parmezánu a obvarených sušených hríbov pripravíme hustú ochutenú smotanu. Necháme v chladničke stuhnúť asi hodinu.
  2. Na panvici na oleji opekáme ochutené bravčové kotlety, po opečení ich natrieme ochutenou smotanou. Zapekáme v rúre vyhriatej na 200 oC zhruba 8 minút, podľa hrúbky kotliet. Keď je smotana na nich pekne gratinovaná, sú hotové. Vyberieme a necháme odstáť.
  3. Na oleji orestujeme malé cibuľky, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Do takto skaramelizovaných cibuliek pridáme červené víno a redukujeme, kým sa cibuľky neuvaria. Na tanier aranžujeme kotletu, cibuľky a uvarenú špargľu s tekvicou na studeno, ako prílohu.