Zapečená cuketa s rajčinami a mozzarellou

Autor receptu: erinkaperinka

Som s bratom sama doma takže na mňa pripadlo robenie obeda. Som vegetariánka a on miluje mäso. Bolo to ťažké presviedčanie ale nakoniec pristúpil lebo vedel že inak by nemal nič :D. Boli sme potom tak hladní že som zabudla aj fotiť tak je len taká škaredá fotka zvyškov O:) za čo sa vopred ospravedlňujem....ae výborné to bolo musím sa pochváliť ! :D

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyjeme a nakrájame si rajčiny,cukety a mozzarely na kolieska. Robila som to v remoske. Naliala som do nej približne dve polievkové lyžice olivového oleja. Závisí od veľkosti a šak viete.
  2. Dala som najprv vrstvu cukety. Tú som aj posolila. Potom som sa vykašlala na vrstvy a nahádzala som tak rajčiny aj mozzarelu. Pohrkala som s tým.(veľmi spešl kulinársky výraz viem). Cesnak som si rozpučila a nakrájala nadrobno a prisypala som to k zeleninke.
  3. Do smotany som dala dve lyžičky vegety a zaliala tým zeleninu. Nakoniec som to posypala mrazenou bazalkou. Bohužiaľ čerstvá mi už odišla...preto musela byť mrazená. Nakoniec som to ešte posolila...v tomto som inak strašná vôbec to neviem odhadnúť a strašne sa bojím že presolím čo sa dá. Dopadlo to tak že sme si to ešte na tanieroch solili :D
  4. Keď už sa zeleninka zapeká takých štyridsať osem celá deväť desatín minúty môžeme si chystať prílohu. Zoberieme hádam akékoľvek pečivo potrieme tenkou vrstvou masla pretlačíme naň cesnak a posypeme bylinkovou soľou. Dáme zapiecť do trúby. Tak plus mínus do chrumkava. Potom už stačí len silno fúkať aby sa nepopálil jazyk ! :)
  5. Tu už si môj spokojný braček papká dezertík... metrový koláč. Ale to už je maminkina práca :D..