Tvarohový koláč

Zamatové tvarohové rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jedinečné rezy, ktoré určite odporúčam upiecť. Oplatí sa, budete sa tešiť z tejto dobroty...

24-28
porcií
50-55 minút
príprava
15+25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Sypké suroviny na cesto - múku, práškový cukor, prášok do pečiva a kakao - preosejeme, pridáme vanilínový cukor. K sypkej zmesi nastrúhame na strúhadle studenú Heru a zapracujeme vajíčko.
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme, preložíme na vymastený, múkou vysypaný plech (25x35 cm), boky cesta mierne vyvýšime, aby nám nevytiekla plnka.
  3. Suroviny na tvarohovú plnku. Všetko spolu premiešame.
  4. Suroviny na orechové cesto. Vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, postupne pridávame olej, vlažnú vodu a krátko prešľaháme. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, mleté vlašské orechy a varechou premiešame.
  5. Na pripravené cesto vylejeme tvarohovú plnku. Rúru predhrejeme na 180 a predpečieme 15 minút.
  6. Na predpečené cesto vylejeme orechové cesto. Vrátime do rúry a pečieme ďalších 25 minút.
  7. Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť .
  8. Keďže som piekla na sviatok, na foto toho ponúkam viac...