Tvarohový koláč
Zamatové tvarohové rezy (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jedinečné rezy, ktoré určite odporúčam upiecť. Oplatí sa, budete sa tešiť z tejto dobroty...
24-28 porcií |
50-55 minút príprava |
15+25 minút na 180 °C |
Postup
- Sypké suroviny na cesto - múku, práškový cukor, prášok do pečiva a kakao - preosejeme, pridáme vanilínový cukor. K sypkej zmesi nastrúhame na strúhadle studenú Heru a zapracujeme vajíčko.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme, preložíme na vymastený, múkou vysypaný plech (25x35 cm), boky cesta mierne vyvýšime, aby nám nevytiekla plnka.
- Suroviny na tvarohovú plnku. Všetko spolu premiešame.
- Suroviny na orechové cesto. Vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, postupne pridávame olej, vlažnú vodu a krátko prešľaháme. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, mleté vlašské orechy a varechou premiešame.
- Na pripravené cesto vylejeme tvarohovú plnku. Rúru predhrejeme na 180 a predpečieme 15 minút.
- Na predpečené cesto vylejeme orechové cesto. Vrátime do rúry a pečieme ďalších 25 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť .
- Keďže som piekla na sviatok, na foto toho ponúkam viac...