Veľkonočný zajac
Zajac zo šľahaného olejového cesta s mandľami
Autor receptu: redakcia
Niekde môže byť na Veľkú noc baranček a niekde zase zajac.
1 ks porcia |
35 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Potom za stáleho šľahania prilievame postupne olej
a opäť vyšľaháme do hustej peny. Vmiešame po častiach mlieko a striedavo po štvrtinách múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom zľahka vmiešame mleté mandle. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh a zapracujeme do cesta.
- Hotové cesto naplníme do maslom vymastenej a polohrubou múkou vysypanej formy. V rúre vyhriatej na 160 °C pečieme asi 50 minút.
- Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme, potom vyklopíme na kovovú mriežku a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí nošu potrieme roztopenou zelenou polevou a vajíčka v noši roztopenou bielou polevou.