Foto: babav
Recept na Zajka prisiel s formou.Upeceneho mozno pocukrovat,alebo obliat cokoladou.
20 minút
príprava
príprava
55 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 salky |
|
1 salka |
|
12,5 dkg |
|
2 cele |
|
3/4 salky (acidko,zakysanka) |
|
10 dkg |
|
1 cl |
|
1 cl |
|
11/2 cl |
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
Odmerane ingrediencie:
-
2
Maslo vyslahame s cukrom,po jednom prislahame vajcia ,vanilku ,striedavo muku ( do ktorej sme primiesali prasok do peciva a sodu bicarbonu )s cmarom .
-
3
Pridame cokoladu rozpustenu na vodnom kupeli.
-
4
Zaslahame do cesta.
-
5
Spodnu aj vrchnu cast formy vymastime maslom a posypeme mukou.Cestom naplnime iba spodok formy.
-
6
Prikryjeme vrchnou polovicou formy a dame piect do rury predhriatej na 180 stupnov C. Pecieme 45-55 minut.
-
7
Upeceneho zajaca vyberieme z formy a nechame vychladnut.
-
8
Zajaca som obliala s cokoladovou polevou a prilepila mu oko z masla.
Diskusia k receptu