Zajac na dijon-paradajkovej omáčke

Autor receptu: miky64

po sobotňajšej návšteve svokrovcov mi zostal v chladničke zajac a keďže ma chytala moja kuchárska mánia tak som v nedeľu po ránu/asi okolo 05.30/ rozmýšľal čo s ním vyvediem.Tento recept je tak povediac domáci prvo pokus ale keďže chutil ta ho podávam ďalej pre niečiu inšpiráciu.

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Postup

  1. zajaca odblanime,rozporcirujeme,umyjeme a kým nám odkvapká zmiešame dijon horčicu s morskou soľou,mletým peprom,vegetou a pretlačeným cesnakom,touto zmesou potrieme zajaca a necháme v chladničke 2-3 hodinky odležať/podľa toho kedy ráno vstanete/
  2. V kastrole na oleji zpražim cibulku a pridám paradajkovu omačku a koreniny necham prevrieť pomedzi túto činnosť v rúre rozohrejem kameninovu misu jemne potretu olejom do zohriatej misy naukladám zajaca zalejem paradajkovou omáčkou a zeleninovým bujónom a vložím do rúry asi na 90minut,podľa potreby podlievam zeleninovým bujonom.Keď je mäsko mäkké vyberiem na pekáč jemne potriem trochou dijon horčice zmiešanej s olejom /ja dávam olivovy/ a nechám v rúre trošku pripiesť omáčku zaprášim múkou necham prevrieť,zajačika naložim do omáčky a máme hotovo.Podávame so zemiakmi alebo ryžou.Príloha akakoľvek, ja som daval uhorkový šalát s jarnou cibulkou,paprikou a paradajkou.