Záhradnícky rezeň (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Jedlá tohto druhu patria k mojim najobľúbenejším, všetko dáte do jedného "hrnca" šupnete do trúby a nedeľný obed je za hodinku hotový.
6 porcií |
45 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- mäso nakrájame na menšie kúsky, vložíme do plastovej misky, pridáme sójovú omáčku, korenie na kura, olivový olej, soľ len opatrne, misku uzavrieme, dobre pretrasieme, aby sa mäso obalilo všetkými ingredienciami a odložíme do chladničky.
- Pripravíme si omelety. Na oleji speníme cibuľku, pridáme šampiňóny (ja som mala dubáčiky) kukuricu a podusíme.
- Zmes si rozdelíme na 3-4 časti, podľa toho koľko chceme spraviť omeliet. Ja som robila štyri, lebo som mala väčší zapekací pekáčik. Jednu časť zeleninovej zmesi zalejeme 2-3 rozmiešanými vajcami do ktorých sme pridali posekanú petržlenovú vňať a urobíme omeletu. Omeletu stačí opiecť z jednej strany - len toľko aby vajcia stuhli. takto pripravíme 3-4 omelety.
- Zemiaky uvaríme v šupke, stačí do polomäkka. Ošúpeme, nakrájame na kolieska. Smotanu vymiešame z 1-2 pretlačenými strúčikmi cesnaku a zmiešame so zemiakmi. Navrstvíme na dno hlbšej zapekacej misy alebo pekáčika.
- Na zemiaky uložíme polovicu omeliet tak, aby pokryli celý povrch. Omeletu môžeme aj natrhať ...
- potom naukladáme mäso, potrieme ho sterilizovaným chrenom. Kto nemá rád chren, môže dať horčicu a navrch uložíme druhú polovicu omeliet.
- Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C asi 30 - 45 minút podľa veľkosti pekáča.
- Upečené potrieme kyslou smotanou a posypeme na hrubo syrom .....
- a ešte zapečieme.
- Nám to chutí teplé aj na studeno, so zeleninovým šalátom aj s kyslou uhorkou.