Záhradnícky rezeň (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Jedlá tohto druhu patria k mojim najobľúbenejším, všetko dáte do jedného "hrnca" šupnete do trúby a nedeľný obed je za hodinku hotový.

6
porcií
45 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. mäso nakrájame na menšie kúsky, vložíme do plastovej misky, pridáme sójovú omáčku, korenie na kura, olivový olej, soľ len opatrne, misku uzavrieme, dobre pretrasieme, aby sa mäso obalilo všetkými ingredienciami a odložíme do chladničky.
  2. Pripravíme si omelety. Na oleji speníme cibuľku, pridáme šampiňóny (ja som mala dubáčiky) kukuricu a podusíme.
  3. Zmes si rozdelíme na 3-4 časti, podľa toho koľko chceme spraviť omeliet. Ja som robila štyri, lebo som mala väčší zapekací pekáčik. Jednu časť zeleninovej zmesi zalejeme 2-3 rozmiešanými vajcami do ktorých sme pridali posekanú petržlenovú vňať a urobíme omeletu. Omeletu stačí opiecť z jednej strany - len toľko aby vajcia stuhli. takto pripravíme 3-4 omelety.
  4. Zemiaky uvaríme v šupke, stačí do polomäkka. Ošúpeme, nakrájame na kolieska. Smotanu vymiešame z 1-2 pretlačenými strúčikmi cesnaku a zmiešame so zemiakmi. Navrstvíme na dno hlbšej zapekacej misy alebo pekáčika.
  5. Na zemiaky uložíme polovicu omeliet tak, aby pokryli celý povrch. Omeletu môžeme aj natrhať ...
  6. potom naukladáme mäso, potrieme ho sterilizovaným chrenom. Kto nemá rád chren, môže dať horčicu a navrch uložíme druhú polovicu omeliet.
  7. Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C asi 30 - 45 minút podľa veľkosti pekáča.
  8. Upečené potrieme kyslou smotanou a posypeme na hrubo syrom .....
  9. a ešte zapečieme.
  10. Nám to chutí teplé aj na studeno, so zeleninovým šalátom aj s kyslou uhorkou.