Fazuľová polievka

Záhorácka fazuľovica

Autor receptu: redakcia

10
porcií
180 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu deň vopred namočíme. Do veľkého hrnca so studenou vodou dáme variť koleno a klobásky. Keď je koleno mäkké, vyberieme ho spolu s klobáskami, do vývaru vložíme fazuľu a varíme asi hodinu spolu s cesnakom a cibuľou.
  2. Po hodine pridáme očistenú a na kocky nakrájanú zeleninu a varíme do zmäknutia, medzitým môžeme obrať a nakrájať kolienko, takisto klobásky pokrájať na kolieska.
  3. Domáce rezance: Múku dáme na dosku, urobíme jamku, dáme vajíčko, osolíme, vymiesime cesto, rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na hrubšie rezance. Keď je polievka uvarená, vložíme nakrájané mäso a klobásky, necháme zovrieť a dáme variť rezance, asi 5 minút.