Fazuľová polievka
Záhorácka fazuľovica
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
180 minút príprava |
Postup- Fazuľu deň vopred namočíme. Do veľkého
hrnca so studenou vodou dáme
variť koleno a klobásky. Keď je koleno
mäkké, vyberieme ho spolu s klobáskami,
do vývaru vložíme fazuľu a varíme
asi hodinu spolu s cesnakom a cibuľou.
- Po hodine pridáme očistenú a na kocky
nakrájanú zeleninu a varíme do zmäknutia,
medzitým môžeme obrať a nakrájať
kolienko, takisto klobásky pokrájať na kolieska.
- Domáce rezance: Múku dáme na
dosku, urobíme jamku, dáme vajíčko,
osolíme, vymiesime cesto, rozvaľkáme
na pomúčenej doske a nakrájame na
hrubšie rezance. Keď je polievka uvarená,
vložíme nakrájané mäso a klobásky,
necháme zovrieť a dáme variť rezance,
asi 5 minút.
|