Zabíjačková nakladaná kapusta
Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 31. augusta 2014
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 31. augusta 2014
Foto: Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
príprava
120 minút
na 85 °C
na 85 °C
Postup
-
1
Oravskú slaninu nakrájame na plátky a rozdelíme na dno pohárov. Bravčové koleno umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kusy do jednej nádoby. Mäso okoreníme a osolíme podľa potreby a posypeme jemne rascou. Všetko spolu premiešame a necháme odstáť v chladničke asi 20 minút, aby sa soľ vstrebala do mäsa.
- 2
Potom mäso vyberieme a vrstvíme do pohárov spolu s kvasenou kapustou. Použijeme aj šťavu z kapusty. Všetko dobre utlačíme a navrch do každého pohára dáme strúčik cesnaku. Kto má rád pálivé, môže do každého pohára pridať čili papričku alebo feferónku.
- 3
Naplnené poháre dôkladne poutierame a uzatvoríme viečkami. Sterilizujeme pri teplote 85°C približne dve hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@boxik , to nie je údené koleno, kde si to nabral, ale obyčajné, surové.