Zabíjačková nakladaná kapusta

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
120 minút
na 85 °C

Postup

  1. Oravskú slaninu nakrájame na plátky a rozdelíme na dno pohárov. Bravčové koleno umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kusy do jednej nádoby. Mäso okoreníme a osolíme podľa potreby a posypeme jemne rascou. Všetko spolu premiešame a necháme odstáť v chladničke asi 20 minút, aby sa soľ vstrebala do mäsa.
  2. Potom mäso vyberieme a vrstvíme do pohárov spolu s kvasenou kapustou. Použijeme aj šťavu z kapusty. Všetko dobre utlačíme a navrch do každého pohára dáme strúčik cesnaku. Kto má rád pálivé, môže do každého pohára pridať čili papričku alebo feferónku.
  3. Naplnené poháre dôkladne poutierame a uzatvoríme viečkami. Sterilizujeme pri teplote 85°C približne dve hodiny.