Zabíjačková nakladaná kapusta
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
120 minút na 85 °C |
Postup- Oravskú slaninu nakrájame na plátky a rozdelíme na dno pohárov. Bravčové koleno umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kusy do jednej nádoby. Mäso okoreníme a osolíme podľa potreby a posypeme jemne rascou. Všetko spolu premiešame a necháme odstáť v chladničke asi 20 minút, aby sa soľ vstrebala do mäsa.
- Potom mäso vyberieme a vrstvíme do pohárov spolu s kvasenou kapustou. Použijeme aj šťavu z kapusty. Všetko dobre utlačíme a navrch do každého pohára dáme strúčik cesnaku. Kto má rád pálivé, môže do každého pohára pridať čili papričku alebo feferónku.
- Naplnené poháre dôkladne poutierame a uzatvoríme viečkami. Sterilizujeme pri teplote 85°C približne dve hodiny.
|