Ryžové krokety

Yaki Onigiri

Autor receptu: ryzasos

Yaki Onigiri, jednoduchý a chutný pokrm, ktorý pochádza z japonskej kuchyne, je skvelý spôsob, ako vytvoriť výnimočné dobroty priamo z pohodlia vášho domova.* Tieto ryžové trojuholníky sú najprv uvarené a potom opekáme na panvici, majú úžasnú chuť a textúru. Vyskúšajte tento recept s ryžou SOS Classic.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu dôkladne prepláchnite v studenej vode, až kým voda nebude čistá. Následne vložte ryžu do hrnca a pridajte vodu. Uvarte ryžu podľa pokynov na obale.
  2. V malom hrnci zmiešajte sójovú omáčku, med a sezamový olej. Ohrejte na miernom ohni, kým sa nevznikne homogénna omáčka. Odstavte z tepla.
  3. Keď je ryža uvarená, nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ju rukami vytvarujte do trojuholníkových alebo guľatých tvarov podľa vašej preferencie.
  4. Na panvici rozohrejte trochu oleja na strednom ohni. Položte vyformované onigiri na panvicu a smažte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Keď sú onigiri hotové, potrite ich pripravenou omáčkou a posypte praženým sezamom.
  6. Pred podávaním môžete onigiri zdobiť nakrájanými prúžkami nori a ozdobiť ich podľa vašej fantázie.