Ryžové krokety
Yaki Onigiri
Autor receptu: ryzasos
Yaki Onigiri, jednoduchý a chutný pokrm, ktorý pochádza z japonskej kuchyne, je skvelý spôsob, ako vytvoriť výnimočné
dobroty priamo z pohodlia vášho domova.* Tieto ryžové trojuholníky sú najprv uvarené a potom opekáme na panvici, majú
úžasnú chuť a textúru. Vyskúšajte tento recept s ryžou SOS Classic.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu dôkladne prepláchnite v studenej vode, až kým voda nebude čistá. Následne vložte ryžu do hrnca a pridajte vodu. Uvarte ryžu podľa pokynov na obale.
- V malom hrnci zmiešajte sójovú omáčku, med a sezamový olej. Ohrejte na miernom ohni, kým sa nevznikne homogénna omáčka. Odstavte z tepla.
- Keď je ryža uvarená, nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ju rukami vytvarujte do trojuholníkových alebo guľatých tvarov podľa vašej preferencie.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja na strednom ohni. Položte vyformované onigiri na panvicu a smažte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Keď sú onigiri hotové, potrite ich pripravenou omáčkou a posypte praženým sezamom.
- Pred podávaním môžete onigiri zdobiť nakrájanými prúžkami nori a ozdobiť ich podľa vašej fantázie.