Vysmážaná bedľa jedlá, delikatesa fotorecept
Foto: tatranka
Je obdobie húb a my s manželom sem tam vyrazíme na prechádzku do lesa spojenú s hubárčením a nalovením, pekných záberov z prírody. Tento krát Zobraziť celý popisJe obdobie húb a my s manželom sem tam vyrazíme na prechádzku do lesa spojenú s hubárčením a nalovením, pekných záberov z prírody. Tento krát to bolo pár rôznych jedlých húb,ale tešili sme sa celkom slušnému úlovku jedlých-bedlí.Najradšej ich máme vysmážané.Pre nás je to pár krát v roku delikatesa.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Huby treba očistiť poumývať.Jedľa-bedľa je krehká,tak opatrne ,aby sa vám nepolámala. Ostatné huby obvarím v osolenej vode,nakrájam a zmrazujem.Pracovať budem len s bedľami a šampiónmi. Bedle sa snažím otvoriť,aby sa mi s nimi dobre pracovalo.Šampióny sú kúpené,tie pokrájam na pol centimetrové pásiky.
-
2
Cibuľu nakrájam po celom obvode tiež asi na pol centimetrové pásiky a ju rozoberiem.Posypem soľou.Všetky ingrediencie obalím v hladkej múke.Len jedle bedle budem obaľovať ďalej v troj obale,ako rezne.
-
3
Cibuľu aj šampiňóny vysmažím v horúcom oleji.Do zlatova.Budú mi slúžiť na oblohu,dekoráciu jedla.Obalené jedle-bedle vysmažím.Olej nechávam odsať na papierovom obrúsku.
-
4
Ako prílohu,podávam opečené zemiaky,posypané bylinkami.Šalátik uhorkový s cibuľkou.
-
5
Porcia pripravená na hamkanie. Dobrú chuť.
a salatu tiez jedinecna!Ja taku hubu nemam kde kupit,mozem si
vystacit len so sampionmi a portabellou;-)
Až po druhom komente som pochopila,že ma vlastne chváliš.Ďakujem.Ešte že si to dopísal.Mala by som o čom premýšľať.
Len sa mi nechce veriť,že niekto môže takto hrubo a nevhodne pripájať k jedlu príspevky.
@ethanel tebe ďakujem.Ty si vyjadril aj za mňa to čo by som mu napísala.Naozaj na Varechu takýto prispievateľ nepatrí. !!!