Vysmážaná bedľa jedlá, delikatesa fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 14. septembra 2010
Vysmážaná bedľa jedlá, delikatesa (fotorecept)
Foto: tatranka

Je obdobie húb a my s manželom sem tam vyrazíme na prechádzku do lesa spojenú s hubárčením a nalovením, pekných záberov z prírody. Tento krát Zobraziť celý popisJe obdobie húb a my s manželom sem tam vyrazíme na prechádzku do lesa spojenú s hubárčením a nalovením, pekných záberov z prírody. Tento krát to bolo pár rôznych jedlých húb,ale tešili sme sa celkom slušnému úlovku jedlých-bedlí.Najradšej ich máme vysmážané.Pre nás je to pár krát v roku delikatesa.

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Obaľujeme ako rezne
Obloha:




Postup

  1. 1

    Huby treba očistiť poumývať.Jedľa-bedľa je krehká,tak opatrne ,aby sa vám nepolámala. Ostatné huby obvarím v osolenej vode,nakrájam a zmrazujem.Pracovať budem len s bedľami a šampiónmi. Bedle sa snažím otvoriť,aby sa mi s nimi dobre pracovalo.Šampióny sú kúpené,tie pokrájam na pol centimetrové pásiky.

    Vysmážaná bedľa jedlá, delikatesa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájam po celom obvode tiež asi na pol centimetrové pásiky a ju rozoberiem.Posypem soľou.Všetky ingrediencie obalím v hladkej múke.Len jedle bedle budem obaľovať ďalej v troj obale,ako rezne.

    Vysmážaná bedľa jedlá, delikatesa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu aj šampiňóny vysmažím v horúcom oleji.Do zlatova.Budú mi slúžiť na oblohu,dekoráciu jedla.Obalené jedle-bedle vysmažím.Olej nechávam odsať na papierovom obrúsku.

    Vysmážaná bedľa jedlá, delikatesa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ako prílohu,podávam opečené zemiaky,posypané bylinkami.Šalátik uhorkový s cibuľkou.

    Vysmážaná bedľa jedlá, delikatesa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Porcia pripravená na hamkanie. Dobrú chuť.

    Vysmážaná bedľa jedlá, delikatesa (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

enerrgizer
bedľu mám radšej ako rezeň, mal by som ísť na huby...perfektne pripravené
ketty3811
manžel je práve na hubách a "sľúbil"že najde aj bedle.Tiež ich mám rada vyprážané,tak snaď budú aj u nás. Ináč pekne nafotené.
alexdidi
Tiež milujem vyprážanú bedľu a aj ďalšie hubky sú mňam, mňam...
dorisa
Mňam, vyprážané bedle jedlé su fantastické, iné hríby som neskúšala vyprážať. Krásne nafotený recet, ďakujem.
karem
jedľa bedľa super , dobrá je aj bez trojobalu , len tak posolená s vegetou a opražená na grilovacej panvici, mňam..
evanaaa
Samé mňam, mňam, len kto mi tie bedle nazbiera? Lebo aj ja ich mám rada. A tie opečené zemiačky, ooch.
babav
Tatranka,nafotila si to profesionalne a kombinacia hribov,zemiakov
a salatu tiez jedinecna!Ja taku hubu nemam kde kupit,mozem si
vystacit len so sampionmi a portabellou;-)
valeri
fakt mňam, ale najlepšie na tom je to z bieranie hríbov, ja som ich toho roku nzabierala neúrekom aj bedlí :-)). Čo tak vybrať sa sa do lesa?
elisticka
Martuška je to naozaj mňamko :-))ja som dostala bedle od suseda hubára a tak ked viidím tie tvoje nádherne obrázky tak už citim ako voňali ked som ich vyprážala.škoda že si receptík nedala skôr bola by som aj tú cibuľku tak urobila ako ty.:-)))))
hera
poznam.Nam rastu bedle (neviem preco) v skleniku a kazdy rok mame par krat delikatesu.Je to krasne nafotene az sem citi vonu.Cibulu tiez vyprazam v trojobale je to velmi chutne.U nas je teraz dost hadov v lese aj medvede sa najdu-vietnamci pooberali plody co medvede jedia a tak sa "promenaduju" za jedlom.
verka1
Ja som bedle robila len na prírodno so soľou a cesnakom, ale už je to pre nás ťažké, takže ich obaľujem v cestíčku z múky, vajec, trošku mlieka a soli. Bedle sú ozaj delikatesa.
babidka
ja velmi rada bedle jedle vyprazam kvoli tej nadhernej voni co vydavaju :-))))) Robievam ich zvacsa v cesticku /vajicko, hladka muka a sol/ ale obcas aj v trojobale ako ty. Ale vyborne su tiez robene iba tak jednoducho - posolene a vyprazene .Vonaju krasne....
duschko
Bedle mame velmi radi. Uz som raz v diskusii spominal, ze najradsej mame vyprazane v trojobale po dve bedle medzi ktore dam sunku, platok syra a opat sunku. Odporucam vyskusat. Potom je to delikatesa.
martina34
:-) akurát dnes som bedle vyprážala, musím povedať, že ich mám veľmi rada, ale ak ich mám robiť, vyprážať, nedostanem do seba ani jednu, je to veľmi sýte jedlo a kým ich vypražím a nadýcham sa tej vône, už to nie je ono.
serchan
boli sme na hubách a priniesli sme aj bedle a zajtra ich máme so zemiačikmi vyprážané , sú delikatesa
tatranka
@duschko ,tak za ten nápad a dobrý recept ďakujem.Ak ešte tento rok nájdeme aspoň dve jedle bedle,skúsim tak urobiť ako odporúčaš.Páči sa mi ten tvoj recept.
coldbery
Manžel je veľky hubár,takže tiež často vyprážam bedľe,ale aj iné huby...je to fajnotka a určitá zmena v jedálničku.....:-)))
frezia68
Tatranka:vítaj späť na Vareche,rada Ťa tu vidím.....:-)))
jerica
@tatranka no konečne si sa vrátila , len nemaj náladu pod psa , teším sa na Teba aj Tvoje recepty. J&J
ethanel
Tak som bol prekvapeny z toho posledneho komentu ze somm zabudol komentovat to najdolezitejsie,, super recept bedle milujem,,
tatranka
@ethanel keď som si prečítala tvoj predchádzajúci komentárik,tak som sa veru vystrašila.Prečo by som nepatrila na Varechu ???
Až po druhom komente som pochopila,že ma vlastne chváliš.Ďakujem.Ešte že si to dopísal.Mala by som o čom premýšľať.
tatranka
...od @gastrogurm ána som našla príspevok len vo svojej pošte.Tu na stránke nebol.Nejaká dobrá duša sa postarala,aby ten nepríjemný a nevhodný príspevok tu nebol.Ďakujem.Taký nevkusný a hrubý príspevok som na Vareche vo svojich príspevkoch nikdy nenašla.No nič nenarobím.
Len sa mi nechce veriť,že niekto môže takto hrubo a nevhodne pripájať k jedlu príspevky.
@ethanel tebe ďakujem.Ty si vyjadril aj za mňa to čo by som mu napísala.Naozaj na Varechu takýto prispievateľ nepatrí. !!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia