Vysmážaná bedľa jedlá, delikatesa (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Je obdobie húb a my s manželom sem tam vyrazíme na prechádzku do lesa spojenú s hubárčením a nalovením, pekných záberov z prírody.
Tento krát to bolo pár rôznych jedlých húb,ale tešili sme sa celkom slušnému úlovku jedlých-bedlí.Najradšej ich máme vysmážané.Pre nás je to pár krát v roku delikatesa.
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Huby treba očistiť poumývať.Jedľa-bedľa je krehká,tak opatrne ,aby sa vám nepolámala.
Ostatné huby obvarím v osolenej vode,nakrájam a zmrazujem.Pracovať budem len s bedľami a šampiónmi.
Bedle sa snažím otvoriť,aby sa mi s nimi dobre pracovalo.Šampióny sú kúpené,tie pokrájam na pol centimetrové pásiky.
- Cibuľu nakrájam po celom obvode tiež asi na pol centimetrové pásiky a ju rozoberiem.Posypem soľou.Všetky ingrediencie obalím v hladkej múke.Len jedle bedle budem obaľovať ďalej v troj obale,ako rezne.
- Cibuľu aj šampiňóny vysmažím v horúcom oleji.Do zlatova.Budú mi slúžiť na oblohu,dekoráciu jedla.Obalené jedle-bedle vysmažím.Olej nechávam odsať na papierovom obrúsku.
- Ako prílohu,podávam opečené zemiaky,posypané bylinkami.Šalátik uhorkový s cibuľkou.
- Porcia pripravená na hamkanie. Dobrú chuť.