Vysmážaná bedľa jedlá, delikatesa (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Je obdobie húb a my s manželom sem tam vyrazíme na prechádzku do lesa spojenú s hubárčením a nalovením, pekných záberov z prírody. Tento krát to bolo pár rôznych jedlých húb,ale tešili sme sa celkom slušnému úlovku jedlých-bedlí.Najradšej ich máme vysmážané.Pre nás je to pár krát v roku delikatesa.

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Huby treba očistiť poumývať.Jedľa-bedľa je krehká,tak opatrne ,aby sa vám nepolámala. Ostatné huby obvarím v osolenej vode,nakrájam a zmrazujem.Pracovať budem len s bedľami a šampiónmi. Bedle sa snažím otvoriť,aby sa mi s nimi dobre pracovalo.Šampióny sú kúpené,tie pokrájam na pol centimetrové pásiky.
  2. Cibuľu nakrájam po celom obvode tiež asi na pol centimetrové pásiky a ju rozoberiem.Posypem soľou.Všetky ingrediencie obalím v hladkej múke.Len jedle bedle budem obaľovať ďalej v troj obale,ako rezne.
  3. Cibuľu aj šampiňóny vysmažím v horúcom oleji.Do zlatova.Budú mi slúžiť na oblohu,dekoráciu jedla.Obalené jedle-bedle vysmažím.Olej nechávam odsať na papierovom obrúsku.
  4. Ako prílohu,podávam opečené zemiaky,posypané bylinkami.Šalátik uhorkový s cibuľkou.
  5. Porcia pripravená na hamkanie. Dobrú chuť.