Vyprážaný plnený kaleráb gigant

izabella929 - fotkaizabella929, 1. decembra 2011

Tento rok som mala veľkú úrodu kalerábov a boli aj dosť veľké a preto som sa rozhodla naplniť a vypražiť..jedlo je dobré a lacné..

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
300 g
1 ks
2 ml
 podľa potreby
štipka
4 lyžice
 na vyprážanie
4 ks
4 ks nakrájaná
1 kávová lyžička




Postup

  1. 1

    Zemiaky som očistila, pokrájala na malé kocky, osolila a dala variť.Kým sa zamiaky varia,nakrájala som z kalerábu 2 kolesá, ktoré som dala variť so štipkou sody bicarbony.Z uvarených zemiakov som urobila hustú kašu, do ktorej som pridala 2 lyžice hladkej núky, štipku masla a poriadne vyšlahala.Zo zemiakovej kaše som urobila za pomoci lyžice valce podobné vajcu a dala zapekať na oleji.Pri pečení ich treba otáčať, aby sa upiekli zo všetkých strán do chrumkava.Do misky som dala mlieko, vajce, hladkú múku, soľ, mleté korenie a urobila som z nej cestíčko.Uvarené kaleráby som prezerala na polovice, dala na jednu polovicu plátok šunky a syr a prikryla druhým plátkom a spojila špáradlom.

  2. 2

    Na tanier som dala troška múky, plnené kaleráby som najprv pootáčala v hladkej múke a potom v cestíčku som ich vyprážala na horúcom oleji.Na tanie som dala zemiakové oválky a plnené kaleráby...ako prílohu som podávala sterilizovanú kápiu a zelenú papriku ,všetko pokrájané na slamu..

Diskusia k receptu

tatranka
Je to zase niečo nové,čo si určite spravím.Ja len obvarím,kaleráb a aj zelér, lebo aj ten vysmážam,obalím v trojobale.Robím ich len jednoducho ako rezne.Tvoj recept som si už uložila do kk.
izabella929
Martička, kaleráb je dosť tvrdý a treba ho veru povariť dlhšie. Aby zostal pekný biely, pridávam sodu bicarbonu.Trojobal už niekoľko rokov nepoužívam, videla som to na TVPaprike. ponorím do vajíčka a obalím v strúhanke. Mne to takto veru chutí lepšie.
hubata
Sa máte dievčatá ..... keď máte záhrady a v nej giganty, zeler ......
izabella929
hubatá-jazyčnatá.-) veru sa máme, aj giganty sme mali, ale už nemáme...uložili sme ich na zimný spánok do pivnice, spolu so zemiakmi a KRáSNOU ZELENINKOU...))))
hubata
@izabella 929 - veľmi sa mi páčia tvoje recepty, máme podobný štýl varenia: vidím že obľubujete tradičné, z kvalitných surovín uvarené a pečené jedlá, bez zbytočných cudzích príchutí. Využívaš hodne vlastnej zeleniny a z čoho jedlo varíš, tak sa aj volá - každý uhádne na prvý šup čo to bude až to bude.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia