Foto: izabella929
Tento rok som mala veľkú úrodu kalerábov a boli aj dosť veľké a preto som sa rozhodla naplniť a vypražiť..jedlo je dobré a lacné..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
2 ml |
|
podľa potreby |
|
štipka |
|
4 lyžice |
|
na vyprážanie |
|
4 ks |
|
4 ks nakrájaná |
|
1 kávová lyžička |
|
Postup
-
1
Zemiaky som očistila, pokrájala na malé kocky, osolila a dala variť.Kým sa zamiaky varia,nakrájala som z kalerábu 2 kolesá, ktoré som dala variť so štipkou sody bicarbony.Z uvarených zemiakov som urobila hustú kašu, do ktorej som pridala 2 lyžice hladkej núky, štipku masla a poriadne vyšlahala.Zo zemiakovej kaše som urobila za pomoci lyžice valce podobné vajcu a dala zapekať na oleji.Pri pečení ich treba otáčať, aby sa upiekli zo všetkých strán do chrumkava.Do misky som dala mlieko, vajce, hladkú múku, soľ, mleté korenie a urobila som z nej cestíčko.Uvarené kaleráby som prezerala na polovice, dala na jednu polovicu plátok šunky a syr a prikryla druhým plátkom a spojila špáradlom.
- 2
Na tanier som dala troška múky, plnené kaleráby som najprv pootáčala v hladkej múke a potom v cestíčku som ich vyprážala na horúcom oleji.Na tanie som dala zemiakové oválky a plnené kaleráby...ako prílohu som podávala sterilizovanú kápiu a zelenú papriku ,všetko pokrájané na slamu..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu