Vyprážaný plnený kaleráb gigant

Autor receptu: izabella929

Tento rok som mala veľkú úrodu kalerábov a boli aj dosť veľké a preto som sa rozhodla naplniť a vypražiť..jedlo je dobré a lacné..

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som očistila, pokrájala na malé kocky, osolila a dala variť.Kým sa zamiaky varia,nakrájala som z kalerábu 2 kolesá, ktoré som dala variť so štipkou sody bicarbony.Z uvarených zemiakov som urobila hustú kašu, do ktorej som pridala 2 lyžice hladkej núky, štipku masla a poriadne vyšlahala.Zo zemiakovej kaše som urobila za pomoci lyžice valce podobné vajcu a dala zapekať na oleji.Pri pečení ich treba otáčať, aby sa upiekli zo všetkých strán do chrumkava.Do misky som dala mlieko, vajce, hladkú múku, soľ, mleté korenie a urobila som z nej cestíčko.Uvarené kaleráby som prezerala na polovice, dala na jednu polovicu plátok šunky a syr a prikryla druhým plátkom a spojila špáradlom.
  2. Na tanier som dala troška múky, plnené kaleráby som najprv pootáčala v hladkej múke a potom v cestíčku som ich vyprážala na horúcom oleji.Na tanie som dala zemiakové oválky a plnené kaleráby...ako prílohu som podávala sterilizovanú kápiu a zelenú papriku ,všetko pokrájané na slamu..