Vyprážané syrové guľky bez obaľovania fotorecept
Foto: pusta
Máme radi rýchle a chutné syrové večere, základom mi bol môj vlastný recept Vyprážaný syr bez obaľovania zo dňa 9. februára 2012, ktorý som Zobraziť celý popisMáme radi rýchle a chutné syrové večere, základom mi bol môj vlastný recept Vyprážaný syr bez obaľovania zo dňa 9. februára 2012, ktorý som vylepšila dalšími prísadami a vytvarovala som syrové guľky, ktoré som vypražila v oleji.
príprava
na 100 °C
Suroviny
150 g nastrúhaný |
|
2 ks |
|
podľa potreby (na zahustenie) |
|
2 PL nasekaná |
|
1 veľký strúčik |
|
podľa chuti čerstvo |
|
200 ml |
|
300 g |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Do misy som nastrúhala syr,...
-
2
...pridala som posekanú petržlenovú vňať,...
-
3
...prelisovaný cesnak, čerstvo mleté čierne korenie,...
-
4
...vajcia...
-
5
..a všetko som spolu premiešala.
-
6
Pridala som domácu, na hrubo nastrúhanú strúhanku,...
-
7
...ktorou som zmes zahustila na tvárne cesto a odložila odpočívať do chladničky odpočívať asi na 1 hodinu, aby sa prepojili dobre všetky chute.
-
8
Zo zmesi som tvarovala navlhčenými rukami vodou malé guľky veľkosti asi ping - pongovej loptičky, ktoré som pred vyprážaním odložila na 15 minút do mrazničky, aby primerane stuhli.
-
9
Syrové guľky som vyprážala v horúcom oleji do červena a do chrumkava, pričom som ich otáčala, aby boli vypražené z každej strany rovnomerne - celkom asi 6 - 8 minút
-
10
Vypražené syrové guľky som dala odsať od prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
-
11
Horúce syrové guľky som podávala so zemiakovými kockami pečenými na masle a s domácou tatárskou omáčkou.
-
12
Záber zblízka: Na obrázku je dobre vidieť roztečený syr vo vnútri, ktorý na povrchu nevytiekol a má chutnú vypečenú celistvú chrumkavú kôrku. Výhodou je rýchla a jednoduchá príprava, odpadá pracné obaľovanie v trojobale, je to veľmi chutné samostatné jedlo na obed alebo na večeru, ale môže to byť aj veľmi chutná príloha k mäsu na šťave či zelenine, tiež sú to výborné teplé jednohubky, teplé predjedlo alebo skvelé teplé pohostenie pre milé návštevy a priateľov k vínečku.. Zmes sa dá pripraviť v predstihu, guľky sa môžu v surovom stave zamraziť.
uvazujem, mam doma minibazalku, velmi aromaticku a syr taky obycajny, slo by to spolu?
veľmi si ma potešila :-)
dakujem za pochvalu.
ak máš doma aromatickú minibazalku - vzácnosť a obyčajný syr, to by veru spolu veľmi išlo. výborný nápad :-)
tvoja pochvala ma potešila, dakujem.
máš pravdu, ochutenie môže byť rôzne koreniny, bylinky podľa vlastného výberu.. tieto vyprážané guľky však vôbec netreba obaľovať ani v trojobale a ani v strúhanke, syr nevytečie a na povrchu sa aj bez obaľovania vytvorí celistvá chrumkavá kôrka
písala som v poslednom bode aj o tom, že je to skvelé pohostenie, aj k vínu :-)
som rada, že robíš podobne. :-)
dakujem, potešila si ma :-)
s Jalapenos to bude úžasnééé, výborný nápad.
verím, že tvoj priateľ bude prevelice natešený :-)
dakovala, rada bola DDD
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.
to ja dakujem tebe za pochvalu a za uloženie do kk.
tiež dávam do mrazáku, je to výborné aj ako pohostenie pre návštevu.
ked nebudem mať Jalapenos, použijem feferonku podľa teba - príma nápad :-)
dakujem za pochvalu a 5*****
budem rada, ak vyskúšaš :-)
dakujem ti za pochvalu a 5*
Ja som ich trosku viac prepiekla, lebo moja dievcica by mi ,,tahave' nezjedla, takze ostali take nadychane a velmi velmi dobre :-)
Dakujeme :-)
to je pravda, čo píšeš, tiež mám odskúšané, okrem iného nechať cesto stáť v chladničke až 24 hodín je výhodné aj z toho dôvodu, že ho máš pripravené v predstihu a neponáhľaš sa. :-)
verím, že aj viac prepečené guľky boli veeeľmi veľmi dobré aj bez ťahaného syra v nich a ľahučké :-)))
dakujem za obe tvoje tebou pridané skúsenosti.
Prajem Vám Peknú nedeľu :-)