Drobné pečivo
Vyprážané strunky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Strunky sú výborné, aspoň u nás padli ihneď.
Postup
- Tu sú suroviny.
- Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 20 minút pri izbovej teplote postáť.
- Po 20 minútach som cesto rozdelila na polovicu.
- Cesto som vyvaľkala na plát tenký asi tak 1-2 mm. Plát som nakrájala na 1 cm široké pásiky, dlhé 10-15 cm. Pásiky som natočila na kovové trubičky. Ja mám ale menšie, tak ak mi cesto aj ostalo, odrezala som a znovu spracovala.
- Keď som mala natočených všetkých 30 trubičiek, dala som si rozpáliť olej a vyprážala som. Každá trubička sa smaží asi tak 40 sekúnd. Mne sa trochu aj povytáčali, ale nevadilo mi to. Takto som spracovala aj druhú polovicu cesta.
- Vypražené som ukladala na papierové obrúsky, aby odkvapkal prebytočný olej. Strunky som stiahla z trubičiek a každý kus som obaľovala v zmesi práškového a vanilkového cukru.
- Zo pár som obalila aj v škoricovom cukre premiešanom s mletou škoricou.
- A tu sú už všetky na táckach.