Vyprážané ryžové krokety

mecom - fotkamecom, 8. septembra 2015. Komerčný recept.
Vyprážané ryžové krokety
Foto: mecom

Komerčný recept

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
40 g
80 g
80 g
250 g
30 g




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji zľahka orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme na hrubo nasekané paradajky, dochutíme soľou a čiernym korením, prípadne malým množstvom cukru a necháme krátko povariť. Hotovú omáčku prepasírujeme a dáme vychladnúť.

  2. 2

    Ryžu nasypeme do 500 ml osolenej vriacej vody a na miernom ohni uvaríme. Ryža musí mať lepkavú konzistenciu, ale nesmie byť rozvarená. Do chladnúcej ryže vmiešame šafran rozpustený v dvoch lyžiciach horúcej vody, maslo a vajce. Šunku a syr si nakrájame na kocky.

  3. 3

    Na vlhkú dlaň si položíme primerané množstvo ryžovej hmoty, do stredu vložíme šunku a syr a vytvarujeme guľky veľkosti mandarínky. Obalíme ich v múke, vajíčku a strúhanke a ihneď vyprážame na rozpálenom oleji dozlata.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia