Foto: mecom
Komerčný recept
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji zľahka orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme na hrubo nasekané paradajky, dochutíme soľou a čiernym korením, prípadne malým množstvom cukru a necháme krátko povariť. Hotovú omáčku prepasírujeme a dáme vychladnúť.
- 2
Ryžu nasypeme do 500 ml osolenej vriacej vody a na miernom ohni uvaríme. Ryža musí mať lepkavú konzistenciu, ale nesmie byť rozvarená. Do chladnúcej ryže vmiešame šafran rozpustený v dvoch lyžiciach horúcej vody, maslo a vajce. Šunku a syr si nakrájame na kocky.
- 3
Na vlhkú dlaň si položíme primerané množstvo ryžovej hmoty, do stredu vložíme šunku a syr a vytvarujeme guľky veľkosti mandarínky. Obalíme ich v múke, vajíčku a strúhanke a ihneď vyprážame na rozpálenom oleji dozlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu