Vyprážaná kapusta

Vyprážané kapustové plátky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pripravovala som si kapustné listy na sarmu a to čo mi zvýšilo z hlávky a listy boli už príliš malé som použila na veľmi chutnú pochúťku. Inak zvyknem tento zbytok nakrájať ku kyslej kapuste keď varím sarmu, no listy som zamrazila na pozdejšie a keďže kapusta už na 80 % uvarená, nakrájala som z nej plátky.

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Zbytok hlávky kapusty som nakrájala na tenké plátky ako mäso.
  2. Vajcia so soľou som vyšľahala a do nich som namočila plátok kapusty a potom do domácej strúhanky. Múka sa nepoužíva.
  3. Obalené plátky boli pripravené na vyprážanie. Maslo s olejom som zohriala a ukladala do neho plátky.
  4. Vyprážala som pomaly, aby sa kapusta ešte opiekla.
  5. Vypražené plátky som ukladala na kuchynský papier.
  6. Podávala som so zemiakmi, ktoré som posypala nakrájanou cesnakovou pažítkou a s paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.