Vyprážaná kapusta
Vyprážané kapustové plátky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Pripravovala som si kapustné listy na sarmu a to čo mi zvýšilo z hlávky a listy boli už príliš malé som použila na veľmi chutnú pochúťku. Inak zvyknem tento zbytok nakrájať ku kyslej kapuste keď varím sarmu, no listy som zamrazila na pozdejšie a keďže kapusta už na 80 % uvarená, nakrájala som z nej plátky.
3 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 160 °C |
Postup
- Zbytok hlávky kapusty som nakrájala na tenké plátky ako mäso.
- Vajcia so soľou som vyšľahala a do nich som namočila plátok kapusty a potom do domácej strúhanky. Múka sa nepoužíva.
- Obalené plátky boli pripravené na vyprážanie. Maslo s olejom som zohriala a ukladala do neho plátky.
- Vyprážala som pomaly, aby sa kapusta ešte opiekla.
- Vypražené plátky som ukladala na kuchynský papier.
- Podávala som so zemiakmi, ktoré som posypala nakrájanou cesnakovou pažítkou a s paradajkovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.