Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou fotorecept
Dnešný Veľkopiatkový deň máme na stole rybku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
Na cestíčko: | |
2 |
|
50 ml |
|
3 PL |
|
2 PL (33 %) |
|
podľa chuti |
|
|
|
hrsť |
|
štipka |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najprv som si ráno pripravila rybky, opláchla som ich pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať. Zaliala som ich mliekom a nechala postáť v ňom 3 hodiny. Zatiaľ som si pripravila cestíčko. Vajcia so soľou a korením som vymiešala pridávala som postupne mlieko, potom múku. Napokon som pridala aj smotanu, prášok do pečiva a kukuricu.
-
2
Ryby som vybrala z mlieka a vyžmýkala, osolila som ich a obalila v hladkej múke a uložila na seba. Pripravila som si olej a nechala som ho rozohriať. Rybu som namočila v cestíčku a vložila do horúceho oleja. Plameň som stlmila a nechala pomaly piecť.
-
3
Vyprážené ryby som ukladala na kuchynský papier.
-
4
Podávala som so s varenými zemiakmi. Takéto zemiaky nezvyknem mastiť, len tak ich polejem domácou tatárkou. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre