Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou fotorecept
Dnešný Veľkopiatkový deň máme na stole rybku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Najprv som si ráno pripravila rybky, opláchla som ich pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať. Zaliala som ich mliekom a nechala postáť v ňom 3 hodiny. Zatiaľ som si pripravila cestíčko. Vajcia so soľou a korením som vymiešala pridávala som postupne mlieko, potom múku. Napokon som pridala aj smotanu, prášok do pečiva a kukuricu.   
- 
                                                    2
                                                    Ryby som vybrala z mlieka a vyžmýkala, osolila som ich a obalila v hladkej múke a uložila na seba. Pripravila som si olej a nechala som ho rozohriať. Rybu som namočila v cestíčku a vložila do horúceho oleja. Plameň som stlmila a nechala pomaly piecť.   
- 
                                                    3
                                                    Vyprážené ryby som ukladala na kuchynský papier.   
- 
                                                    4
                                                    Podávala som so s varenými zemiakmi. Takéto zemiaky nezvyknem mastiť, len tak ich polejem domácou tatárkou. Prajem vám dobrú chuť.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


Diskusia k receptu