Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept)
Autor receptu: jerica
Recept som vykukala v jednej múdrej knihe "vysoká škola varenia" koncom júna bolo horúco a osvieženie sa žiadalo tak som volila tento receptík vhodný so zmrzlinou ,dúfam že august nás nesklame a užijeme si pekných slnečných dní nie ako depresívny júl.Na vyprážanie v cestíčku sa hodí temer každý druh ovocia,dokonca i šalviové listy.Čerstvé kolieska ananásu obalené v jemnom cestíčku sú skutočnou pochúťkou s kvalitnou zmrzlinou poliate karamelovým krémom alebo balsamico krémom.
8/16 porcií |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- múku, cukor, štipku soli,mlieko prilievame za stáleho miešania ,
- pridáme dve žltka
- pridáme sušené droždie (1kl) premiešame
- vanilkový cukor , premiešame
- pivo , dávam nealko lebo čo ostane môžem s kľudom vypiť
- všetko dobre vymiešame
- do vymiešanoho cestíčka zľahka vmiesime sneh z bielok
- vymiešané cesto má konzistenciu riedkeho krému
- pripravené na vyprážanie, v panvici olej FRITOL , múka na obalenie a cesto ,
kolieska obalíme v hladkej múke , vložíme do cestíčka
- v cestíčku
- vyprážanie
- medzi vyprážaním som si pripravila na obalovanie práškový cukor so škoricou pridaním vanilkového cukru .
Na obalovanie si môžete zvoliť rôzne prísady podľa vlastnej chuti .
- obalovanie vypražených ananásových koliesok
- hotové , pripravené k servírovaniu