Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Recept som vykukala v jednej múdrej knihe "vysoká škola varenia" koncom júna bolo horúco a osvieženie sa žiadalo tak som volila tento receptík vhodný so zmrzlinou ,dúfam že august nás nesklame a užijeme si pekných slnečných dní nie ako depresívny júl.Na vyprážanie v cestíčku sa hodí temer každý druh ovocia,dokonca i šalviové listy.Čerstvé kolieska ananásu obalené v jemnom cestíčku sú skutočnou pochúťkou s kvalitnou zmrzlinou poliate karamelovým krémom alebo balsamico krémom.

8/16
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. múku, cukor, štipku soli,mlieko prilievame za stáleho miešania ,
  2. pridáme dve žltka
  3. pridáme sušené droždie (1kl) premiešame
  4. vanilkový cukor , premiešame
  5. pivo , dávam nealko lebo čo ostane môžem s kľudom vypiť
  6. všetko dobre vymiešame
  7. do vymiešanoho cestíčka zľahka vmiesime sneh z bielok
  8. vymiešané cesto má konzistenciu riedkeho krému
  9. pripravené na vyprážanie, v panvici olej FRITOL , múka na obalenie a cesto , kolieska obalíme v hladkej múke , vložíme do cestíčka
  10. v cestíčku
  11. vyprážanie
  12. medzi vyprážaním som si pripravila na obalovanie práškový cukor so škoricou pridaním vanilkového cukru . Na obalovanie si môžete zvoliť rôzne prísady podľa vlastnej chuti .
  13. obalovanie vypražených ananásových koliesok
  14. hotové , pripravené k servírovaniu