Zemiakové placky

Vyprážaná plnená zemiaková placka (fotorecept)

Autor receptu: dadren

Tento recept mám zo svojej vlastnej hlavy, je náročný na prípravu, ale veľmi výborný. A je to recept pre desaťčlennú rodinu za 11 eur, nie je drahý.

10
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nastrúhame zemiaky, pridáme vajíčka, cesnak, vegetu, soľ, majorán, hladkú múku, spravíme cesto na zemiakovú babu. Múky dáme toľko, aby nebolo cesto husté, ale ani riedke. Ak je husté, pridávam vodu do cesta, aby bolo cesto také ako na palacinky. Keď je cesto hotové zohrejeme si panvicu z olejom. Keď sa olej začne pražiť, začnem robiť placky.
  2. Medzi tým si pripravíme plnku z mletého mäsa, šampiňónov, ktoré očistíme a nakrájame, nakrájaných teľacích párkov, cibule, paradajkového pyré, korenia na mleté mäso, dochutíme podľa svojej chuti. Dáme speniť nakrájánu cibuľku na oleji, pridáme šampiňóny, párky, necháme popražiť, potom dáme mleté mäsko, okoreníme podľa svojej chuti, podlejeme a necháme dusiť. Keď voda v mäse vrie, dáme doň bujón a necháme daľej dusiť. Keď už je mäsko dostatočne podusené pridáme, paradajkové pyré, premiešame a necháme ešte 5 min. dusiť. Po 5 minútach odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. Keď sú hotové placky a aj omáčka, začneme placky plniť. Najprv placku ptrieme omáčkou, potom posypeme struhaným syrom a zrolujeme, najprv bočné strany a potom predné tak ako závin a prepichneme ich špáradlami alebo špajdľami, aby sa Vám to nerozpadlo. Pozor si dávajte pri plnení, nedávajte si veľa plnky, aby ste to mohli zrolovať.
  4. Keď už máte placky naplnené, zrolované obalíte ich v trojobale vajíčka, múka, strúhanka a vyprážame na rozpálenom oleji ako rezne. Podávame zo zemiakmi, zemiakovou kašou. Verím že Vám bude chutiť. Prajem dobrú chuť.
  5. Takto vyzerajú hotové a sú veľmi dobré.