Vylepšený karfiol na tvarohovo - jogurtovej omáčke

shelley2mmm - bez fotkyshelley2mmm, 25. októbra 2010
4
porcie
5 minút
príprava
15 - 30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 väčší
300 g
400 ml
100 ml
2 PL, nasekaná
1 PL, čerstvá nasekaná
3 uvarené na tvrdo
 rozpustené na potretie




Postup

  1. 1

    Uvar si karfiol v osolenej vode, sced ho a rozdel na ruzicky! V miske si poriadne rozmiesaj tvaroh, jogurt, sol, mlete cierne korenie, paztiku a vnat! Odkvapkany karfiol daj do vacsej misy alebo hrnca, vylej nan pripravenu omacku! Uvarene vajcia na tvrdo si rozpuc vidlickou na drobno a posyp na karfiol! Takto pripraveny karfiol porozdeluj na taniere a posyp oprazenou struhankou a polej maslom! Podavaj s varenymi, pecenymi zemiakmi, alebo zemiakovou kasou ci hranolkami!

    Vylepšený karfiol na tvarohovo - jogurtovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Dobru chut !! ;)

Diskusia k receptu

kuchticka
Ja tiez vyskusam. Rada robim a jem zeleninove pokrmy. Len musim pamatat na manzela a pripravit mu k tomu kusok masa.
kuchticka
Asi pred hodinou som tu dala prispevok k receptu v zneni: "Rada varim a jem zeleninove pokrmy" asi takto. Preco mi zmiznul?
shelley2mmm
:) dufam, ze vam budu chutit... ja som tiez rozmyslala, ze by som to skusila spojit aspon s rybkou len tak narychlo opecenou na panvici.. tak skusim nabuduce... a este som chcela podotknut, opatrnejsie s tou vnatou, ja som jej dala asi o nieco viac, ako som mala a ta omacka bola trochu horkejsia...tak asi plati to stare zname : the simply the best :) (v jednoduchosti je krasa)
matased
Karfiol možem, ďakujem za dobrý nápad, určite ho vyskúšam.
janazjarku
A ja keď som veľmo lenivá /dosť často/ tak dám uvariť karfiol, rozoberiem na ružičky a zalejem ho zmesou z kyslej smotany, plnotučnej horčice, čierne korenie a vajco surové zalejem tým karfiol, posypem strúhankou navrch trochu masla a šup do pekáča a je to !!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia