Vykostené plnené kurča - fotorecept

elekra - fotkaelekra, 27. mája 2012
Vykostené plnené kurča - fotorecept
Foto: elekra

Plnené kurča je v našej rodine obľúbené, ale väčšine členov vadia kuracie kosti. Tak som ho čiastočne vykostila a naplnila plnkou.....

6-8
porcií
30 minút
príprava
60 a 10 minút
na 200-175 °C

Suroviny

1 ks
1 vetvička
1 vetvička
1 plátok
Na plnku:
1 ks
4-5 ks
4-5 ks
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Čiastočne si vykostím kurča. Nechám krídelká a kosti na spodných nohách. Z prsíčok dám po troche mäsa na chrbtovú časť kože a ostatné prsia trochu rozrežem na plát.

    Vykostené plnené kurča - fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    Osolím a okorením mletým čiernym korením.

    Vykostené plnené kurča - fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    Naplním plnkou: na troche oleja podusím jarnú cibuľku, očistené a nadrobno nakrájané šampiňóny, osolím a okorením. Keď sa vyparí voda pridám nakrájané kuracie pečienky a nechám zatiahnuť. Následne pridávam na kocky nakrájané staršie rožky, prehrejem a pridám dve rozklepnuté vajíčka. Miešam kým vajíčka nestuhnú. Odstavím a nechám trošku vychladnúť. Do hotovej plnky pridám najemno nasekaný tymián, rozmarím a petržlenovú vňať. Túto zmes natriem na pripravené kuracie mäso.

    Vykostené plnené kurča - fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    Pomocou ihličiek mäso zabalím a dám mu tvar kurčaťa,

    Vykostené plnené kurča - fotorecept - obrázok 4
  5. 5

    preložím do pripraveného rímskeho hrnca, povrch nasolím, okorením a posypem mletou červenou paprikou,

    Vykostené plnené kurča - fotorecept - obrázok 5
  6. 6

    pridám vetvičku rozmarínu a vetvičku tymiánu,

    Vykostené plnené kurča - fotorecept - obrázok 6
  7. 7

    plátok masla

    Vykostené plnené kurča - fotorecept - obrázok 7
  8. 8

    a dám piecť na 200 °C na cca 50-60 minút.

    Vykostené plnené kurča - fotorecept - obrázok 8
  9. 9

    Potom nechám ešte 10 minút piecť odokryté, popolievané výpekom. Teplotu znížim na 175 °C.

    Vykostené plnené kurča - fotorecept - obrázok 9
  10. 10

    Nechám chvíľu odstáť, vyberiem a pokrájam na porcie.

    Vykostené plnené kurča - fotorecept - obrázok 10
  11. 11

    Tu je chlapská

    Vykostené plnené kurča - fotorecept - obrázok 11
  12. 12

    a tu babská porcia. Mali sme k tomu šalát z polníčka, cherry paradajok a reďkovky.

    Vykostené plnené kurča - fotorecept - obrázok 12

Diskusia k receptu

sonulienka
Ja tiež vykosťujem je oveľa lepšie a keď vychladne sa výborne krája ako roláda
varecha.pravda.sk/recepty/vykostené plnené kura fotorecept
tinca
je to stará klasika, ale chutí výborne,krásne ho máš vypečené. Ale ja kostičky rada obhrýzam....:)
jerica
@elekra , to bola určite fajnotka, pekne si sa pohrala,ja zvyknem vybrať iba prsia , potom plním , musím pozrieť či tu mám aj recept .
marianne69
a ja jedine co mam na kurati rada ,je to obhryzanie kosti,inak kuracie maso nemusim,ale mam nan doma odbornikov,ukladam pre nich,muzove najoblubenejsie masko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia