Výborný šalát z kyslej kapusty

monzet - bez fotkymonzet, 19. februára 2011
Výborný šalát z kyslej kapusty
Foto: monzet

Manželov obľúbený...

15 minút
príprava

Suroviny

2 poháre
350 g
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks, alebo jogurt




Postup

  1. 1

    Šunku,pór,cibuľu nakrájame,pridáme kapustu.(Ak je kapustička kyslejšia,môžme ju prepláchnuť vodou,ja nakladám do pohárov,podľa receptu od @remcula,a tá je tak fantastická,že ju preplachovať netreba.) K surovinám pridáme majolenku a smotanu,(ja používam miesto majolenky radšej zmes smotany,jogurtu a 2KL horčice,ale teraz som šalát robila manželovi,a ten má majolenku rád))ochutíme korením,prípadne soľou-čo myslím netreba,lebo kapusta je slaná dosť,dáme odležať do chladu,a servírujeme.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

violetacamorova
šaláty mám rada a z kyslej kapusty na bielo ešte nemám, len ja radšej ako ty so smotanou alebo creme faiche a jogurtom, vďaka za rcp....
fanjela
z kyslej kapusty nepoznám, treba skúsiť, vitamíny z kyslej kapusty týmto spôsobom vo februári určite tiež posilnia, všade zúri chrípka:))
danculka
Ja sa tiež teraz zviecham,z chrípkového šoku,takže mňe by ro bodlo...
marianne69
...moze byt vyborny,mam kapustove salaty velmi rada,takyto nepoznam,len namiesto majolenky dam jogurt,ale pozeram,ze aj Ty si to ozdravila:-)
tinca
ja dávam aj polku postrúhaného jablka, dá to dobrú chuť, toto je výborný šalát
cica2
aj môj obľúbený, vyzerá supér!!!
vimar
dá sa tá šunka vynechať, resp. dačím nahradiť?
paveljrk
Kapusta to je moje.Vyskúšam!a tiež bez tej Majolenky.
vanilka111
aj ja ho robievam,je výborný a plný vitamínov. dávam tam aj varené vajíčko,tavený syr na kocky,a šunku. spájam to tatárskou. mňam :-))
monzet
Som rada ,že vás šalátik oslovil.Ja som sa najskôr tej kombinácie bála,ale teraz ho robievam pomerne často.Vyskúšajte,verím,že si pochutíte...
jerica
výborné , pre seba bez šunky, len pridám nastrúhaný chren , mojej polovičke so šunkou, pridávam si na vyskúšanie do KK k Veľkej noci bude osviežením :-)
monzet
A ten chren veru skúsim pridať aj ja :-)))
outback
Tá kapusta v pohári je kvasená alebo sterilizovaná v sladkokyslom náleve? Lebo majú v obchode aj takúto, tak neviem ktorá bude na to vhodnejšia, ď.
monzet
@outback šalát je z kvasenej kapusty.Ja ju nenakladám do suda,ale do pohárikov...
elekra
Kvasenú kapustu máme domácu, vyskúšam aj ja tento šalát. Tiež mám obavy z kombinácie majolenky a kvasenej kapusty, ale prekonám ich a vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia