Pečený kapor

Výborný kapor na víne a cesnaku

Autor receptu: siuuu

Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute.* Preto ho skúšam pripraviť aj na iné spôsoby. Dnes to bola táto verzia a kaprík v tejto úprave bol výborný.

4
porcie
5 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Porcie z kapríka umyjeme, osušíme, osolíme, jemne ochutíme drvenou rascou a uložíme do pekáča, ktorý sme vymazali kúskom masla. Vložíme do rúry zohriatej na 190 °C a pečieme 15 minút.
  2. Medzitým zmiešame cca 1,5-2 dl bieleho alebo ružového vínka, 5-6 očistených a pretlačených strúčikov cesnaku a 1/2-1 ČL sušeného tymianu. Po 15 minútach kapríka rovnomerne polejeme vínovo-cesnakovou zmesou a pečieme ešte 10 minút, nakoniec zapečieme pod grilom 3-4 minúty (na najvyšší výkon).
  3. Príloha podľa chuti - ja som mala uvarené zemiačiky, zmiešané s malým kúskom masla a petržlenovou vňaťou, ochutené štipkou soli.