Tortový korpus

Výborný jednoduchý korpus metódou 3 pohárov

Autor receptu: svedka

5 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Postup

  1. Potrebujeme 3 poháre. Do jedného pohára rozbijeme celé vajcia. Do druhého pohára nasypeme kryštálový cukor, aby sme mali rovnaký objem ako vajíčka. Do tretieho pohára nasypeme pol na pol hladkú múku a solamyl, plus pridáme prášok do pečiva (na 5 vajec cca 2,5 kávovej lyžičky prášku do pečiva).
  2. Vajcia vyšľaháme a postupne pridávame cukor. Šľaháme 2 minúty. Potom opatrne pridáme preosiate sypké ingrediencie z tretieho pohára. Zamiešame, už nešľaháme.
  3. Cesto prelejeme do tortovej formy a dáme na 45 minút piecť na spodnú mriežku do rúry vyhriatej na 175 °C. Rúru počas pečenia neotvárame. Po upečení necháme úplne vychladnúť.