Výborné pečené zemiačky (predvarené treba skúsiť)

etel23 - bez fotkyetel23, 21. februára 2015
Výborné pečené zemiačky (predvarené treba skúsiť)
Foto: etel23

Tento recept sa u nás "dedí". Je jednoduchý a chutí skvelé či už ako príloha alebo hlavné jedlo. Treba ochutnať.

5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

10 ks
 len na vymastenie plechu
2 ks
 stačí najmenšie nepôjde celé
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky si v šupke predvaríme, bez soli a iného dochucovania a pridáme 1,5 PL octu. Zemiaky sú potom chrumkavejšie. Varíme na strednom plameni max 15 min.

    Výborné pečené zemiačky (predvarené treba skúsiť) - obrázok 1
  2. 2

    Po predvarení, nakrájame cibulu na krúžky a vložíme na premastený plech. Predvarené zemiaky nakrájame na aký spôsob chceme a pridáme k cibuli. Posolíme, pridáme rasu a korenie podľa vlastnej chuti a uváženia. Maslo si nakrájame na tenké kocky alebo obdĺžniky ( nie celé ), a pridáme na zemiaky.

    Výborné pečené zemiačky (predvarené treba skúsiť) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme zapiecť na 200 ℃, a pečieme cca 30 min. Počas pečenia zemiaky zopár krát premiešame.

  4. 4

    Hotové zemiačky podávame ako prílohu, ale alebo ako samostatný druhý chod ( sú fantastické s cmarom alebo mliekom ). Dobrú chuť. :-)

    Výborné pečené zemiačky (predvarené treba skúsiť) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marienka44
@Etel23 , aj my sme doma v detstve také zemiačky pekávali, ale bez cibule.
Dôležité je, že keď sa pri predváraní neosolia, nikdy sa potom pri pečení neprilepia na dno pekáča. Mám to odskúšané.
dara2112
Zajtrabudem piect krkovičku rozmyšlala som čo k nej rak už viem .Moje deti miluju pečene zemiaky len ja ich davam na plech surove posolim , maslo ,kmin: sice su dobre ale take mekke nie je to ako v reštike - takže zajtravyskušam pidla teba a dam poobede vediet či boli lepšie ako tie moje Ďakujem a pekny većer prajem
evanaaa
Robievam zemiaky v rúre, či už vopred v šupe alebo aj bez predvarené, alebo aj priamo surové, v tom prípade sú dobré B-éčka, lebo trieda A je tvrdšia a dlho sa pečú. Niekedy si do mištičky dám trochu oleja,papriku, korenie, suš. cesnak, bylinky, zamiešam, vylejem na zemiaky na plechu vystlanom peč. papierom a rukou premiešam,pričom mám natiahnutú igelitovú rukavicu z obchodu (ja ich nevyhadzujem).
katkakatulka
Sme si robili minulý týždeň s mamou. Ja zemiaky nedpredváram. Ale bola to mňamka. Maslo k tomu a kyslá kapusta
garanco
Naše zemiaky už klíčia, takže sa nedajú variť v šupke. Máš, prosím, skúsenosť, najprv variť očistené zemiaky vcelku s octom a potom ich pokrájať a dať zapiecť? My máme veľmi radi pečené zemiaky, ale keby boli ešte viac chrumkavé, to by sa mi páčilo:-))
kimlo
Dnes som ich robil k obedu, nakrájané na kolieska...samá chvála, sú výborné! Vďaka za recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia