Výborné pečené zemiačky (predvarené treba skúsiť)
Foto: etel23
Tento recept sa u nás "dedí". Je jednoduchý a chutí skvelé či už ako príloha alebo hlavné jedlo. Treba ochutnať.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
10 ks |
|
len na vymastenie plechu |
|
2 ks |
|
stačí najmenšie nepôjde celé |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1,5 PL |
|
Postup
-
1
Zemiaky si v šupke predvaríme, bez soli a iného dochucovania a pridáme 1,5 PL octu. Zemiaky sú potom chrumkavejšie. Varíme na strednom plameni max 15 min.
-
2
Po predvarení, nakrájame cibulu na krúžky a vložíme na premastený plech. Predvarené zemiaky nakrájame na aký spôsob chceme a pridáme k cibuli. Posolíme, pridáme rasu a korenie podľa vlastnej chuti a uváženia. Maslo si nakrájame na tenké kocky alebo obdĺžniky ( nie celé ), a pridáme na zemiaky.
-
3
Dáme zapiecť na 200 ℃, a pečieme cca 30 min. Počas pečenia zemiaky zopár krát premiešame.
- 4
Hotové zemiačky podávame ako prílohu, ale alebo ako samostatný druhý chod ( sú fantastické s cmarom alebo mliekom ). Dobrú chuť. :-)
- 4
Dôležité je, že keď sa pri predváraní neosolia, nikdy sa potom pri pečení neprilepia na dno pekáča. Mám to odskúšané.