Krémový zákusok
Krémový zákusok

Výborné krémové rezy fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 21. januára 2020
Výborné krémové rezy (fotorecept)
Foto: Olinecka

Fantastický krém z kyslej smotany dodáva úžasnú chuť. Nenáročná príprava.

50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
6 PL
3 PL uvarená
3 PL
1/2 bal.
2 PL
Plnka:
400 g
180 g
1 bal.
3 ks
3 PL
 z 1 citróna
Dokončenie:
200 ml uvarená
250-300 ml
250 g (čerstvé alebo Hera)
1 bal.




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Výborné krémové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridáme striedavo olej a vychladenú kávu. Múku, kakao, prášok do pečiva spolu zmiešame a po častiach vmiešame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto, rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

    Výborné krémové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ingrediencie na plnku.

    Výborné krémové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: V mise zmiešame všetky ingrediencie. Misu dáme na vodný kúpeľ a miešame do zhustnutia asi 10-15 minút. Krém necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a potom spojíme s krémom.

    Výborné krémové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ingrediencie na dokončenie.

    Výborné krémové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme.

    Výborné krémové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rovnomerne rozotrieme plnku, na ktorú šikmo poukladáme piškóty namočené v káve, viď foto.

    Výborné krémové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Smotanu vyšľaháme do tuha a šľahačku nanesieme na piškóty. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoladovými hoblinkami.

    Výborné krémové rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

farbuska
Veľmi sympatický zákusok a pritom vyzerá byť uskutočniteľný aj pre nepravidelných a nie príliš zdatných pekárov/cukrárov ako ja. Myslím, že skúsim. Vďaka za recept.
mandolenka
no tak ten vyzerá zaujímavo aj na reze,lahodí nie len oku :) stojí za to ho skúsiť ,určite vyskúšam,ďakujem za receptík




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia