Výborné krémové rezy fotorecept
Foto: Olinecka
Fantastický krém z kyslej smotany dodáva úžasnú chuť. Nenáročná príprava.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
3 PL uvarená |
|
3 PL |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
400 g |
|
180 g |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
z 1 citróna |
|
Dokončenie: | |
200 ml uvarená |
|
250-300 ml |
|
250 g (čerstvé alebo Hera) |
|
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridáme striedavo olej a vychladenú kávu. Múku, kakao, prášok do pečiva spolu zmiešame a po častiach vmiešame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto, rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
-
3
Ingrediencie na plnku.
-
4
Plnka: V mise zmiešame všetky ingrediencie. Misu dáme na vodný kúpeľ a miešame do zhustnutia asi 10-15 minút. Krém necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a potom spojíme s krémom.
-
5
Ingrediencie na dokončenie.
-
6
Z korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme.
-
7
Rovnomerne rozotrieme plnku, na ktorú šikmo poukladáme piškóty namočené v káve, viď foto.
-
8
Smotanu vyšľaháme do tuha a šľahačku nanesieme na piškóty. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoladovými hoblinkami.
,vdaka za recept.