Krémový zákusok

Výborné krémové rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Fantastický krém z kyslej smotany dodáva úžasnú chuť. Nenáročná príprava.

50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridáme striedavo olej a vychladenú kávu. Múku, kakao, prášok do pečiva spolu zmiešame a po častiach vmiešame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto, rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  3. Ingrediencie na plnku.
  4. Plnka: V mise zmiešame všetky ingrediencie. Misu dáme na vodný kúpeľ a miešame do zhustnutia asi 10-15 minút. Krém necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a potom spojíme s krémom.
  5. Ingrediencie na dokončenie.
  6. Z korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme.
  7. Rovnomerne rozotrieme plnku, na ktorú šikmo poukladáme piškóty namočené v káve, viď foto.
  8. Smotanu vyšľaháme do tuha a šľahačku nanesieme na piškóty. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoladovými hoblinkami.