Krémový zákusok
Výborné krémové rezy (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Fantastický krém z kyslej smotany
dodáva úžasnú chuť. Nenáročná
príprava.
50 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridáme striedavo olej a vychladenú kávu. Múku, kakao, prášok do pečiva spolu zmiešame a po častiach vmiešame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto, rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Ingrediencie na plnku.
- Plnka: V mise zmiešame všetky ingrediencie. Misu dáme na vodný kúpeľ a miešame do zhustnutia asi 10-15 minút. Krém necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a potom spojíme s krémom.
- Ingrediencie na dokončenie.
- Z korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme.
- Rovnomerne rozotrieme plnku, na ktorú šikmo poukladáme piškóty namočené v káve, viď foto.
- Smotanu vyšľaháme do tuha a šľahačku nanesieme na piškóty. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoladovými hoblinkami.