Pečeňová nátierka
Pečeňová nátierka

Výborná nátierka z kačacích pečienok so sušenými slivkami

siuuu - fotkasiuuu, 2. augusta 2020
Výborná nátierka z kačacích pečienok so sušenými slivkami
Foto: siuuu

Pozvala som na návštevu kamarátku s rodinou a rozmýšľala som čo pripraviť. Nakoniec som sa rozhodla pre studené pohostenie - čerstvo upečený domáci kváskový Zobraziť celý popisPozvala som na návštevu kamarátku s rodinou a rozmýšľala som čo pripraviť. Nakoniec som sa rozhodla pre studené pohostenie - čerstvo upečený domáci kváskový chlebík, zeleninka a nejaké 2-3 nátierky. Okrem klasickej bryndzovej nátierky som pripravila aj lahodnú nátierku z kačacích pečienok, ktorú už dávnejšie pripravoval v TV herec Oldřich Navrátil. Nie je zložitá na prípravu a chuťovo je veľmi lahodná. Tu na Vareche som ju nenašla, tak pridávam do portfólia receptov.

10-12
porcií
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
140 g
1 ks väčšia
2 strúčiky
130 ml
1 dl (alebo na šľahanie)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (čerstvý)
podľa chuti ( príp. brusnice)
Na zaliatie:
40 - 50 g




Postup

  1. 1

    V panvici rozpustíme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu, pár minút opekáme, pridáme pretlačený cesnak, očistené pečienky nakrájané na menšie kúsky. Necháme zatiahnuť, pridáme červené víno, dusíme pokiaľ sa víno takmer úplne neodparí, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme smotanu. N echáme prevariť, pridáme hrsť čerstvého tymianu a rozmixujeme.

  2. 2

    Nakoniec vmiešame 4-5 pokrájaných sušených sliviek (alebo brusníc, mandlí), preložíme do vhodnej nádoby, necháme vychladnúť. Potom zalejeme rozpusteným maslom a necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním necháme pár minút jemne povoliť.

    Výborná nátierka z kačacích pečienok so sušenými slivkami - obrázok 2

Diskusia k receptu

evanaaa
Takto robím aj ja nátierku z rôznych pečení, či pečienok, hlave z teľacej, hovädzej a kuracej, občas kombinujem......len nedávam to víno. Ochucujem rôzne - koreninami, bylinkami.....iba z kačacej som nerobila, vyskúšam, aj keď len z tej kupovanej v obchode, nie vykŕmenej.....
siuuu
@evanaaa (2.8.2020 17:59)

Aj táto bola obchodová ... takto robievam aj z kuracej pečene, ale táto kačacia mi príde kúsok lepšia, z btavčovej či hovädzej som ešte neskúšala ... príležitostne robievam nátierku aj z bielej vykŕmenej pečene (foie gras, ale tú robievam inak, pridám recept aj na túto úpravu - ale to je ozaj luxusná záležitosť ;-)
skotova
Ta musí být vele veledobrá. Takové pomazánky máme rádi. Místo švestek by se klidně daly použít brusinky.
1x siuuu