Čerešňová bublanina

Čerešňová bublanina
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 28. mája 2011 18:34Ďalšie jeho recepty

Bola som netrpezlivá,kedy konečne dozrejú čerešne ,aby som urobila tento koláčik.V zime ho často robím zo zaváraných čerešní.Chcela by som tento rok zavariť čerešne len so stipkou soli , ak máte dáke skúsenosti,ozvite sa prosím.

Suroviny

20 - 25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Oddelím žĺtka od bielkov. Bielka šľahám so štipkou soli.
Čerešňová bublanina - obrázok 1

potom pridám cukor,stále šľahám,potom po jednom pridávam žľtka,stále šľahám,až vznikne hustá pena,
Čerešňová bublanina - obrázok 2

po kvapkách pridávam striedavo mlieko a olej,
Čerešňová bublanina - obrázok 3

stále šľlahám,
Čerešňová bublanina - obrázok 4

preosejem múku s kypriacim práškom,ručne metličkou primiešam múku, pripravim si čerešne,umyjem ich a odstránim kôstky,plech vymastím a vysypem múkou,cesto vylejem na plech,rozložím čerešne a dám piecť do predhriatej rúry na 180 °;C asi 20 - 25 minút,
Čerešňová bublanina - obrázok 5

upečený koláč posypem práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.A toto je finálny výrobok.
Čerešňová bublanina - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

20 komentárov k receptu
  • evanaaa, 29. mája 2011 o 01:02
    No Babkamt, neviem, neviem, čo by z toho cesta bolo, ak by si doň nedala aj žĺtky, na tie si zabudla. A čerešne by som si pripravial dopredu pred pečením, lebo ak dám do cesta PDP, ( mimochodom, ten zasa nemáš v surovinách), treba ho dať hneď piecť, aby nespadlo. Ale celkove je to dobrý recept a ešte lepší koláčik. Len aby boli už čerešne v predaji, aj keď budú iste dosť drahé.


  • honestka, 29. mája 2011 o 01:41
    ak mas miesto v mraznicke tak si radsej nechaj vykostkovane ceresne zamrazit na taketo zimne pecenie. Ja tak robim s roznym ovocim a neda sa to porovnat s tym, ked pouzijes kompoty. Naviac vzdy sa da z nich urobit cersvo kompot ako priloha.


  • honestka, 29. mája 2011 o 02:33
    prave brazdim receptami na bublaninu a porovnavam cim sa lisia, pretoze asi kazda kucharka ma svoj zauzivany recept.


  • babkamt, 29. mája 2011 o 14:29
    tento recept mám asi 25 rokov od jednej babičky,každý,kto ho ochutnal mu chutil,
    evanaaa,kým som dala recept na varechu,tak som si ho skontrolovala,neviem aký škriatok zaúradoval,prvý krát mi redakcia písala,že nemám postup,teraz zasa vypadla jedna časť,tak neviem,kde je chyba


  • viera1, 29. mája 2011 o 20:18
    @honestka ,skús aj túto - veľmi jednoduchá :
    » varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...


  • janger, 29. mája 2011 o 23:42
    Vyskusam. Bublaninu mam rada. KK


  • jurovic6, 1. decembra 2011 o 21:20
    @babkamt ta bublaninu mas peknu(ceresnovy kompot akurat vyjedam :D). neviem ci to tak chces mat alebo ci to uz vies ale ked ceresne trocha posypes praskovym cukrom alebo mukou tak ti nespadnu vsetky na dno plechu....KK


  • jurovic6, 1. decembra 2011 o 21:22
    prepac ten preklep TU bublaninu nie ta


  • supersestra, 29. januára 2012 o 22:09
    vyskusala som a je vyborna ,lahucka !!!! oleja som dala 1OO ml


  • 3sandra3, 29. januára 2012 o 22:39
    uhm,,, aj na fotke vyzerá byť bublaninka ľahučká.


  • babkamt, 30. januára 2012 o 13:31
    @3sandra3 ,ďakujem za pripomenutie. Kým som nebola na Vareche , tak som ju piekla často. Teraz väčšinou skúšam piecť koláčiky , ktoré ma upútajú.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • babkamt, 30. januára 2012 o 13:34
    @supersestra ,som rada , že ti chutilo.


  • peto700, 17. februára 2012 o 10:25
    tak tento si skusim upiect : ))


  • fil123, 1. apríla 2012 o 21:12
    akurat som dopiekol ,o) uvidim aka bude ...


  • babkamt, 2. apríla 2012 o 14:45
    @fil123 verím , že sa ti podarila. S akým ovocím si ju piekol - piekla ?


  • alesko21, 27. mája 2012 o 21:43
    Recept je naozaj fajn, ale chýba mi tam / a to nielen tu, ale vo vačšine receptov /, velkosť pekáča v ktorom sa to má piecť, inak fajn.


  • babkamt, 28. mája 2012 o 14:19
    @alesko21 koláč som piekla na hlbokom plechu s rozmermi 36 x 27 cm. Som rada , že vám koláčik chutil.


  • salinka, 29. októbra 2012 o 18:33
    Každá gazdinka má osvedčenú, obľúbenú bublaninu, ale ja som zatiaľ tú "svoju" nenašla. Vyskúšala som už veľa receptov, až dnes, keď som piekla podľa teba, som bola naozaj spokojná. Je výborná, ľahučká, možno je to ten opačný postup miešania. Použila som mrazené čerešne, skrátka, ďakujem veľmi pekne za receptúru:-)


  • aleana, 1. februára 2014 o 23:35
    tak ja som skúšala zavárať so soľou marhule a pre mňa boli sladké dosť aj bez pridaného cukru. A to som veľká milovníčka sladkého :-) a soľ tam vôbec nie je cítiť.


  • babkamt, 3. februára 2014 o 06:21
    @salinka ďakujem , že si sa ozvala.Aj nám tento koláč chutí . Do koláča dávam aj jahody, višne , černice , maliny. Podľa toho , čo práve dozrieva v záhrade.
    @aleana soľ vytiahne z ovocia prirodzenú sladkosť. Ja som o tomto spôsobe zavárania počula rozprávať Dr. Bukovského v TV.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist