Bábovka

lucikuLuciku, 26 ročná žena, 31. júla 2011 9:38
Ďalšie jej recepty »

BábovkaFoto: luciku

Toto je najlepšia bábovka akú som urobila je mäkučká, jemná a vláčna.

17
porcií
45 min
na 180 °C

Suroviny

5 ks
250 g
250 g
1 ks
100 ml
100 ml
1 ks
2 PL
2 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Oddelíme žĺtka od bielkov. V osobitnej miske vyšľaháme žĺtka s vanilkovým a práškovým cukrom a pridáme mlieko a rum. Keď sú žĺtky dobre vymiešané pridáme múku do ktorej zamiešame kypriaci prášok, pridáme aj olej a dobre vymiešame.

  2. 2

    Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh, ktorý postupne pridávame do cesta a ručne metličkou ho dobre premiešame aby cesto zvláčnelo. Ďalej oddelíme polovicu cesta do ktorej pridáme preosiate kakao.

  3. 3

    Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. Obidve polovice cesta vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov cca 45 minút. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo ak ostane suché, bábovka je upečená.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 37 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist