Foto: luciku
Toto je najlepšia bábovka akú som urobila je mäkučká, jemná a vláčna.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielkov. V osobitnej miske vyšľaháme žĺtka s vanilkovým a práškovým cukrom a pridáme mlieko a rum. Keď sú žĺtky dobre vymiešané pridáme múku do ktorej zamiešame kypriaci prášok, pridáme aj olej a dobre vymiešame.
- 2
Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh, ktorý postupne pridávame do cesta a ručne metličkou ho dobre premiešame aby cesto zvláčnelo. Ďalej oddelíme polovicu cesta do ktorej pridáme preosiate kakao.
- 3
Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. Obidve polovice cesta vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov cca 45 minút. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo ak ostane suché, bábovka je upečená.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
...tiež sa mi veľmi osvedčil a už inú ani nerobievam, je fakt výborná!!!
varecha.pravda.sk/recepty/vyborna-makucka-jednoducha-babo...
Bábovečka vyzerá krásne. Už som predtým skúšala jeden recept- jednoduchší- ale nevydarila sa. Preto tomuto o to viac dôverujem a verím, že sa vydarí. Nie som ešte veľmi skúsená v pečení koláčov, ale už ich mám pár za sebou :) Chcela by som sa veľmi pekne opýtať. Vlievanie polovice kakaového cesta, stačí naliať na to " biele" alebo na to treba nejakú špeciálnu techniku? Ďakujem !!!! :)
Ja mám silikónovú formu a znej sa mi bábovka vyklopí jednoducho bez akéhokoľvek potierania a ešte za horúca. :*
Včera mala celá rodina dobrý olovrant, ďakujem za recept.