Medovníky
Medovníky

Vtláčané medovníky

Miroslava Škorvánková
pekárka, 13. decembra 2022
Vtláčané medovníky
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Vtláčaný medovník je iným druhom medovníka, keďže má reliéf, netreba ho zdobiť, a to je jeho výhoda. Na jeho prípravu však potrebujete mať Zobraziť celý popisVtláčaný medovník je iným druhom medovníka, keďže má reliéf, netreba ho zdobiť, a to je jeho výhoda. Na jeho prípravu však potrebujete mať špeciálne formy.

20 (+ odstátie) minút
príprava
6 minút
na 180 °C

Suroviny

1 diel (pšeničná alebo ražná)
1 diel
 podľa chuti
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame a necháme odstáť do druhého dňa.

  2. 2

    Potom vyvaľkáme, cesto vložíme do jemne pomúčenej formy alebo foriem, pritlačíme, aby sa vzor odtlačil.

  3. 3

    Potom vyberieme z formy a orežeme. Poukladáme na plech a necháme aspoň hodinu zasychať.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 6 minút, po upečení potrieme vajíčkom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia