Vtláčané medovníky
pekárka, 13. decembra 2022

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Vtláčaný medovník je iným druhom medovníka, keďže má reliéf, netreba ho zdobiť, a to je jeho výhoda. Na jeho prípravu však potrebujete mať Zobraziť celý popisVtláčaný medovník je iným druhom medovníka, keďže má reliéf, netreba ho zdobiť, a to je jeho výhoda. Na jeho prípravu však potrebujete mať špeciálne formy.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame a necháme odstáť do druhého dňa.
- 2
Potom vyvaľkáme, cesto vložíme do jemne pomúčenej formy alebo foriem, pritlačíme, aby sa vzor odtlačil.
- 3
Potom vyberieme z formy a orežeme. Poukladáme na plech a necháme aspoň hodinu zasychať.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 6 minút, po upečení potrieme vajíčkom.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu