Vtláčané medovníky

Vtláčané medovníky

Autor receptu: redakcia

15 ks
porcií
60 (+ odležanie) minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, perníkové korenie a cukor preosejeme na pracovnú dosku a zmiešame. Uprostred vytvoríme jamku. Rozpustený tuk, vajce a med premiešame v miske a nalejeme do jamky v múke. Vypracujeme hladké tuhšie cesto a necháme ho zabalené v potravinárskej fólii odležať v chlade do druhého dňa.
  2. Odležané cesto opäť prepracujeme. Kúsok cesta odkrojíme. Obalíme ho zľahka v múke a vtlačíme do formičky na medovníky. Potom opatrne vyberieme z formičky, aby sa nepoškodil vzor, a položíme na plech vymastený maslom. Takto spracujeme všetko cesto. Potom necháme medovníky na plechu asi 2 hodiny zaschnúť.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 – 20 minút.