Vtláčané medovníky
Vtláčané medovníky
Autor receptu: redakcia
15 ks porcií |
60 (+ odležanie) minút príprava |
15-20 minút na 170 °C |
Postup- Múku, perníkové korenie a cukor preosejeme na pracovnú dosku a zmiešame. Uprostred vytvoríme jamku. Rozpustený
tuk, vajce a med premiešame v miske
a nalejeme do jamky v múke. Vypracujeme hladké tuhšie cesto a necháme ho zabalené v potravinárskej fólii odležať
v chlade do druhého dňa.
- Odležané cesto opäť prepracujeme. Kúsok cesta odkrojíme. Obalíme ho zľahka v múke a vtlačíme do formičky na medovníky. Potom opatrne vyberieme z formičky, aby sa nepoškodil vzor, a položíme na plech vymastený maslom. Takto spracujeme všetko cesto. Potom necháme medovníky na plechu asi 2 hodiny zaschnúť.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 – 20 minút.
|