Vanilkový dezert
Vtáčie mlieko
Autor receptu: redakcia
Postup- Vanilková omáčka: Smotanu s cukrom a zrniečkami z vanilkového struku privedieme k varu, prelejeme do misky so žĺtkami, premiešame
a znova za stáleho miešania varíme na slabom ohni do zhustnutia.
Potom nalejeme do väčšej nádoby alebo do menších misiek.
- Vo vysokom hrnci zohrejeme vodu so štipkou
soli. Bielky, do ktorých postupne pridávame cukor, vyšľaháme dotuha.
- Do naberačky postupne striekame sneh z bielkov z cukrárskeho
vrecka. Kôpky snehu z naberačky opatrne vkladáme
do horúcej vody a varíme z jednej strany 2 minúty,
obrátime a varíme ešte minútu z druhej strany.
Vyberieme, osušíme. (Môžeme ich aj zamraziť.)
Potom ich položíme na teplú alebo studenú vanilkovú omáčku. Podľa chuti môžeme ozdobiť malinovou omáčkou (coulis).
- Jednoduchšia verzia je, že zo snehu vykrajujeme lyžicou veľké halušky, dávame do vody a ďalší postup je ten istý.
|