Vanilkový dezert
	        Vtáčie mlieko
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          Postup- Vanilková omáčka: Smotanu s cukrom a zrniečkami z vanilkového struku privedieme k varu, prelejeme do misky so žĺtkami, premiešame
a znova za stáleho miešania varíme na slabom ohni do zhustnutia.
Potom nalejeme do väčšej nádoby alebo do menších misiek.
 - Vo vysokom hrnci zohrejeme vodu so štipkou
soli. Bielky, do ktorých postupne pridávame cukor, vyšľaháme dotuha. 
 - Do naberačky postupne striekame sneh z bielkov z cukrárskeho
vrecka. Kôpky snehu z naberačky opatrne vkladáme
do horúcej vody a varíme z jednej strany 2 minúty,
obrátime a varíme ešte minútu z druhej strany.
Vyberieme, osušíme. (Môžeme ich aj zamraziť.)
Potom ich položíme na teplú alebo studenú vanilkovú omáčku. Podľa chuti môžeme ozdobiť malinovou omáčkou (coulis). 
 - Jednoduchšia verzia je, že zo snehu vykrajujeme lyžicou veľké halušky, dávame do vody a ďalší postup je ten istý.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |