Zapekané kuracie prsia

Vrstvené kuracie mäso (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Toto jedlo mi prišlo mailom pod názvom - rýchly obed pre suseda. Tak ja by som to mal nazvať rýchly obed pre susedu?* No ale vážne, je to kuracie mäso vrstvené čo máte doma a obľubujete. Takže nič zložité a dobré. Ja vám napíšem čo som dal ja. Vy si prispôsobte podľa seba.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 170/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia pokrájame na tenšie rezne a jemne naklepeme. Soliť nemusíme, veď všetko ostatné je slané. Vajcia rozšľaháme, s nimi budeme potierať vrstvy, nech sa to pekne spojí. Plech natrieme olejom a dáme naň rezeň, ten natrieme vajcom, horčicou a pikántom. Na to dáme šunku varenú a sušenú.
  2. Na šunky pridáme syr a papriku. Teraz na to dáme mäso.
  3. A na mäso všetko opakujeme znovu, až do minutia surovín. Nesmieme zabudnúť vrstvy potierať vajcom, tie to podržia spolu.
  4. Na vrchnú vrstvu mäsa natrieme zvyšok vajec a naň nasypeme sezamové semienka. Dáme do rúry na 170 °C na dvadsať minút a potom prepneme na 200 °C na 15 až 20 minút. Čas a teplotu si prispôsobte podľa svojej rúry.
  5. Po tejto dobe to vonia ako ďas. Vytiahneme z rúry a necháme trochu vychladnúť.
  6. Potom už len krájame a jeme. Prílohu si zvoľte podľa seba. Je to pomerne rýchle a po fľaške vína hotové.