Zapekané kuracie prsia
Vrstvené kuracie mäso (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Toto jedlo mi prišlo mailom pod názvom - rýchly obed pre suseda. Tak ja by som to mal
nazvať rýchly obed pre susedu?* No ale vážne, je to
kuracie mäso vrstvené čo máte doma a obľubujete. Takže nič zložité a dobré. Ja vám
napíšem čo som dal ja. Vy si prispôsobte podľa seba.
6 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 170/200 °C |
Postup
- Kuracie prsia pokrájame na tenšie rezne a jemne naklepeme. Soliť nemusíme, veď všetko ostatné je slané. Vajcia rozšľaháme, s nimi budeme potierať vrstvy, nech sa to pekne spojí.
Plech natrieme olejom a dáme naň rezeň, ten natrieme vajcom, horčicou a pikántom. Na to dáme šunku varenú a sušenú.
- Na šunky pridáme syr a papriku. Teraz na to dáme mäso.
- A na mäso všetko opakujeme znovu, až do minutia surovín. Nesmieme zabudnúť vrstvy potierať vajcom, tie to podržia spolu.
- Na vrchnú vrstvu mäsa natrieme zvyšok vajec a naň nasypeme sezamové semienka. Dáme do rúry na 170 °C na dvadsať minút a potom prepneme na 200 °C na 15 až 20 minút. Čas a teplotu si prispôsobte podľa svojej rúry.
- Po tejto dobe to vonia ako ďas. Vytiahneme z rúry a necháme trochu vychladnúť.
- Potom už len krájame a jeme. Prílohu si zvoľte podľa seba. Je to pomerne rýchle a po fľaške vína hotové.