Vlašský šalát
Vlašský šalát

Vlašský šalát špeciál podľa ČSN fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 10. februára 2020
Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept)
Foto: kimlo

Dovolím si ponúknuť ďalší skvelý recept podľa bývalej ČSN, tento šalát sa predával v bufetoch a lahôdkach ako vyšší level tradičného vlašského šalátu. Rozdiel je v pomere základných surovín, čo sa prejavilo aj na jeho lepšej a lahodnejšej chuti.

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

440 g
600 g
320 g
110 g
100 g
100 g
40 g
20 g
1 g
20 g
500 g
10 g
15 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme. Očistený zeler a mrkvu uvaríme do mäkka vo vode. Zemiaky pretlačíme cez mriežku do misy a zmiešame so salámou a uhorkami, ktoré sme nakrájali na rezance. Pridáme zeler a mrkvu pokrájané na kocky a zamiešame.

    Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V octe rozmiešame cukor, horčicu, soľ a worchester, zalejeme šalát, pridáme majonézu a dobre premiešame. Nakoniec okoreníme a primiešame hrášok.

    Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na prípravu tohto šalátu používam po viacerých skúsenostiach salámu Lyoner, dá sa kúpiť v obchodnom reťazci. Ale každý si môže dať salámu aká mu chutí.

    Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s pečivom a kto chce, aj s feferónovým šalátom vlastnej výroby.

    Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver ukážka pôvodného receptu podľa ČSN.

    Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tento recept je dôkazom dlhoročne vysokej úrovne našich lahôdkárskych výrobkov. Podľa môjho názoru boli potavinárske ČSN na svetovej úrovni, chránili kvalitu výrobkov a aj zdravie našich občanov.