Vláčna jablková torta s čoko-jogurtovou polevou
Upiecť túto perfektnú jednoduchú tortu ma inšpiroval cukrár Josef Maršálek na ČT1. Ja som ju spravila z polovičnej dávky.
na 170 °C
Suroviny
Jablkovo-kakaové cesto: | |
1 ks veľké |
|
150 g |
|
6 g |
|
13 g (prášok) |
|
1/3 KL |
|
100 g |
|
75 g |
|
90 g |
|
1 ks (veľkosť M) |
|
Okrem toho: | |
domáci |
|
Čoko-jogurtová poleva: | |
100 g (52 %) |
|
120 g |
|
Na ozdobu: | |
plátky |
|
Postup
-
1
Nech sa páči, ponúknite sa...
-
2
Cesto: Očistené jablko aj so šupkou nastrúham na hrubšie do väčšej misky. Na jablká nasypem suché ingrediencie a trochu premiešam. K nim potom pridám všetky tekuté suroviny a vareškou riadne vymiešam cesto.
- 3
Cesto vylejem do okrúhlej tortovej formy o priemere 22 cm, ktorú som si vyložila papierom na pečenie – aj obruč. Vo vyhriatej rúre na 170 stupňov pečiem cca 25-30 minút. Skontrolujem špajľou.
- 4
Upečenú tortu nechám vychladnúť na izbovú teplotu. Vychladený korpus natriem štedro domácim jablko-pomarančovým džemom.
- 5
A hneď si pripravím polevu tak, že nad vodným kúpeľom roztopím čokoládu, nahladko vymiešam. Do roztopenej čokolády pridám naraz biely jogurt a rezko spolu poriadne premiešam, lebo od jogurtu poleva tuhne, ale nie natvrdo ako čokoládová. Hotovú teplú polevu natriem miš-maš navrch džemu. Tortu nechám v chladničke. Vrch ozdobím plátkami sušených jabĺčok.
Tiež jablková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu